Χρυσοχοΐδης: Νέο δόγμα για τις συναθροίσεις-Με γκλομπ και χειροπέδες οι αστυνομικοί στα πανεπιστήμια

«Οι αστυνομικοί που θα φρουρούν τα πανεπιστήμια δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα», διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Θα είναι ομάδες ήπιας αστυνόμευσης. Θα έχουν γκλομπ και χειροπέδες», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ FM,

Δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο στα πανεπιστήμια, είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε: «Πάμε να αποτρέψουμε τα φαινόμενα βίας με χτισίματα των γραφείων των καθηγητών και τις προσβολές σε βάρος τους». Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα ανακοινωθεί το «νέο δόγμα για τις συναθροίσεις, που θα επιτρέπει μεν τις συγκεντρώσεις αλλά δεν θα καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης».

Σχετικά με τις αλλαγές στα ΑΕΙ, μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι θα εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στα ΑΕΙ και οι πανεπιστημιουπόλεις θα περιβάλλονται υποχρεωτικά από περιμετρική περίφραξη.

Το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης εφαρμόζεται κατά την είσοδο σε πανεπιστημιουπόλεις ή λοιπούς εξωτερικούς χώρους των ΑΕΙ. Αν δεν είναι η δυνατή η εφαρμογή του συστήματος στους εξωτερικούς χώρους, με απόφαση της συγκλήτου το σύστημα εφαρμόζεται υποχρεωτικά στους εσωτερικούς χώρους. Επίσης προβλέπεται η έκδοση κανονισμού ελεγχόμενης πρόσβασης από κάθε ΑΕΙ.

Επιπλέον, κάθε ΑΕΙ- ανάλογα με το μέγεθος, τις ιδιαίτερες ανάγκες, τη συχνότητα εμφάνισης παραβατικών συμπεριφορών- μπορεί να τοποθετεί ηλεκτρονικά και λοιπά συστήματα ασφαλείας, που καλύπτουν μέρος ή το σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Σε κάθε ΑΕΙ «εγκαθίσταται «Κέντρο Ελέγχου και Λήψης Σημάτων και Εικόνων», το οποίο συνδέεται με όλα τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας και επικοινωνιών που εγκαθίστανται και λειτουργούν εντός του ιδρύματος, ενώ 1.000 αστυνομικοί θα προσληφθούν για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here