Χρυσοχοΐδης κατά «βιντεοσκοπικού ακτιβισμού»-Δεν θέλει να καταγράφεται η αστυνομική βαρβαρότητα από πολίτες!!!

Την ενόχλησή του για την προβολή και την υιοθέτηση καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής βίας εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για ειδικές ενεργές μειοψηφίες που εκτοξεύουν τυφλή βία και σίγουρα ξεβολεύονται από την ατιμωρησία ετών κυκλοφορούν κυριολεκτικά με το «κινητό στο χέρι» παράγοντας με καταχρηστικό τρόπο αποσπάσματα δήθεν άσκησης βίας. Μερικές φορές στο άλλο χέρι κρατάνε πέτρες ή μολότοφ, αλλά αυτά δεν τα «γράφει» το βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αναφορά του Μ. Χρυσοχοΐδη έρχεται στο φως αποκαλύψεων περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας που καταγράφηκαν σε βίντεο, όπως ο άγριος ξυλοδαρμός του Βασίλη Μάγγου (περιστατικό που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο υπουργός). Σε βίντεο επίσης έχει καταγραφεί από θαμώνες η αστυνομικήεπίθεση σε μαγαζί στα Εξάρεχεια, η επίθεση των ΕΚΑΜ στο σπίτι του σκηνοθέτη Ινδαρέ, η επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση και ο ξυλοδαρμός Λάλου-Τιτκώβ, μαζί με ύποπτες κινήσεις αστυνομικών με μπουκαλάκι βενζίνης και κοντάρια!

Ακόμη και η υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ θα έμενε στο σκοτάδι, αν η απάνρθωπη μεταχείρισή του πό αστυνομικούς δεν είχε καταγραφεί από περαστικούς στο πλαίσιο του… βιντεοσκοπικού ακτιβισμού που αναφέρει ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Το επίμαχο απόσπασμα από το άρθρο  του υπουργού:

Αντίθετα, πιστεύω πως ειδικές ενεργές μειοψηφίες που εκτοξεύουν τυφλή βία και σίγουρα ξεβολεύονται από την ατιμωρησία ετών κυκλοφορούν κυριολεκτικά με το «κινητό στο χέρι» παράγοντας με καταχρηστικό τρόπο αποσπάσματα δήθεν άσκησης βίας. Μερικές φορές στο άλλο χέρι κρατάνε πέτρες ή μολότοφ, αλλά αυτά δεν τα «γράφει» το βίντεο.

Αυτός ο «βιντεοσκοπικός» ακτιβισμός πολύ συχνά παράγει πολλές «ψεύτικες εικόνες». Η αβασάνιστη υιοθέτησή τους από μέλη της ενημέρωσης ή του πολιτικού κόσμου δεν βοηθά ούτε στην ενημέρωση ούτε στον εντοπισμό πραγματικών περιστατικών βίας. Χρειάζεται έρευνα και συστηματική διερεύνηση για να ξεχωρίζουν τα πολλά fake news από τα πραγματικά περιστατικά κατάχρησης.

Πιστεύω, και νομίζω ελάχιστοι θα διαφωνήσουν, πως καλύτερα να υπάρξουν εκατό ανυπόστατες καταγγελίες, παρά να αποκρυβεί ένα πραγματικό περιστατικό αστυνομικής βίας.

Το άρθρο εδώ

Πηγή: alfavita.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here