Καταδικάστηκε ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελήματων ο ψυχίατρος Κωνσταντίνος Παρασχάκης, διότι εξέδιδε ψευδή πιστοποιητικά σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ώστε να αποκτήσουν άδειες οπλοφορίας.

Το δικαστήριο αναγνώρισε η ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Υπενθυμίζεται ότι και στον πρώτο βαθμό ο γιατρός του ΨΝΑ με θέση διευθυντή σε μονάδα, είχε επίσης κριθεί ενοχος και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών.

Ο Παρασχάκης, ο οποίος καταδικάστηκε για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής και  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου το 2010.

Ο Κ. Παρασχάκης, που υπηρετούσε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και ήταν υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στο Λασίθι στις δημοτικές εκλογές του 2010 και τις βουλευτικές του 2012, έδινε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Η. Παναγιώταρο, Ι. Βουλδή, Ε. Μπούκουρα, Π. Ζησιμόπουλο και Α. Γκλέτσο. Η υπογραφή του φιγουράριζε και στα πιστοποιητικά που προσκόμιζε στο δικαστήριο η γνωστή χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη για να κερδίζει (οκτώ μέχρι τώρα) αναβολές στη δίκη που είχε για ξυλοδαρμό Αφγανού.

Για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών για την έκδοση αδειών οπλοφορίας για την οποία καταδικάστηκε του είχε επιβληθεί αργία έξι μηνών από το υπουργείο Υγείας και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here