Καταδικάστηκαν οι χρυσαυγίτες του Αγίου Παντελεήμονα για την επίθεση στον Αλαβάνο

Καταδικάστηκαν χθες από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους χρυσαυγίτες για την επίθεση του τάγματος εφόδου του Αγίου Παντελεήμονα στον Αλέκο Αλαβάνο και στην ομάδα του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» που έγινε τον Οκτώβρη του 2010 με αυγά, γιαούρτια και ντομάτες.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη των «αγανακτισμένων» του Αγίου Παντελεήμονα, που κατέγραψαν πλήθος επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, αλληλέγγυων πολιτών και συνηγόρων καθώς και μελών οργανώσεων της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν η γνωστή χρυσαυγίτισσα, κατηγορούμενη και για άλλες επιθέσεις, Θέμιδα Σκορδέλη, η Αλίκη Παπαδάκη και ο Αντρέας Σοφιάς, ενώ σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο Σπύρος Γιαννάτος, δραστήριο μέλος της «επιτροπής κατοίκων» του Αγίου Παντελεήμονα. Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ανήλικος τότε, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου!! και των μη ταπεινών αιτιών!!! Επίσης το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αποβολή της Πολιτικής Αγωγής που ασκήθηκε από το Θανάση Κούρκουλα, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» με συνήγορο τη Γιάννα Κούρτοβικ από το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα».

Παρότι το κατηγορητήριο είχε περιοριστεί στη διατάραξη κοινής ειρήνης (αδίκημα που με τον τελευταίο νόμο έχει παραγραφεί) και της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, πρόκειται για σημαντική δικαστική απόφαση που δικαιώνει τις αντιρατσιστικές οργανώσεις και την Αριστερά.

Δικαιώνει όλους όσους την περίοδο πριν την δολοφονία του Φύσσα αγωνίστηκαν για να μη μετατραπούν ο Άγιος Παντελεήμονας και οι γειτονιές του κέντρου της Αθήνας σε άβατο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

πηγή:kar.org.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here