Χριστόδουλος Στεφανάδης: Ρεαλιστικός στόχος η μακροζωία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Η μακροζωία, ένας προαιώνιος στόχος του ανθρώπουείναι ρεαλιστικός!Το Διεθνές Συνέδριο «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος» για πρώτη φορά στην Αθήνα, μετά την Ικαρία και τη Σάμο. Την έρευνα και τις νεότερες εξελίξεις για την επίτευξη της μακροζωίας και της ευζωίας θα παρουσιάσει στην ιατρική κοινότητα και το ευρύ κοινό το Συνέδριο «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος» πουδιοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2017, ύστερα από επτά χρόνια διεξαγωγής του στην Ικαρία και ένα χρόνο στη Σάμο. Εξηγεί ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.

-Από ποιούς διοργανώνεται το συνέδριο; 

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, στο πλαίσιο της πλούσιας δραστηριότητάς του για τη μελέτη της μακροζωίας, με πρόεδρο τον ομιλούντα.

-Επιστήμονες απ όλο τον κόσμο; 

Φέτος, αποκτά διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή των πλέον διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο και αναμένεται ότι τα συμπεράσματά του θα είναι πολύτιμα για την επέκταση των γνώσεων των ερευνητών. Η ιατρική επιστήμη αναζητά από την αρχαιότητα παράγοντες ώστε να παρατείνει τη ζωή του ανθρώπου αλλά και να την βελτιώσει, ενώ ερευνά τρόπους παρέμβασης σε σοβαρά νοσήματα που συντομεύουν τη ζωή.

-Γιατί Ικαρία; 

Με την Ικαρία να βρίσκεται στις πέντε ζώνες του πλανήτη με τα υψηλότερα ποσοστά μακροβιότητας, οργανώθηκε και διεξάγεται η μελέτη «ΙΚΑΡΙΑ», από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος με στόχο την επιδημιολογική μελέτη όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που προσεγγίζουν το δυνατόν περισσότερο την έννοια της μακροζωίας.

-Τα συμπεράσματα της μελέτης «ΙΚΑΡΙΑ»;

Είναι πολύ σημαντικά. Δημοσιεύονται στον έγκυρο διεθνή ιατρικό τύπο. Υπάρχουν 20 δημοσιεύσεις σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά. ‘Έχουν βρεθεί παράγοντες που αφορούν στο περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία κ.α.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here