Χριστοδουλίδης: Να δημοσιοποιήσει η Τουρκία την πρότασή της για εγγυήσεις

Τη λύπη του εξέφρασε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης για τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελβετία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Κραν – Μοντανά, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «με λύπη μας έχουμε ακούσει κάποιες δημόσιες δηλώσεις από πλευράς του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Ενδεχομένως κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών, ενδεχομένως επιθυμούν να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, ενδεχομένως να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και προβαίνουν σε δηλώσεις, οι οποίες σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την κατάσταση πραγμάτων. Και επειδή μας παρακολουθεί ο κυπριακός λαός που πραγματικά ενδιαφέρεται να υπάρξει ένα αποτέλεσμα στις συζητήσεις εδώ στην Ελβετία, θα καλέσω τον υπουργό Εξωτερικών να μιλήσει δημόσια για την τουρκική πρόταση, να δώσει στη δημοσιότητα, να περιγράψει την τουρκική πρόταση όπως έχει υποβληθεί στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Λϊγο νωρίτερα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά την συνάντησή του με μέλη της πλατφόρμας “United Cyprus Now” που βρίσκονται έξω από το κτίριο των διαπραγματεύσεων, στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, φέρεται να είχε δηλώσει:

«Δυστυχώς σημειώθηκε ένα βήμα πίσω στις ε/κ προτάσεις και ένα βήμα μπροστά στις τ/κ προτάσεις».

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος της πλατφόρμας Ανδρομάχη Σοφοκλέους, ο Τούρκος Υπουργός τους πλησίασε πεζός με δική του πρωτοβουλία, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και είπε ότι θα πρέπει να διαβάσουμε όλοι τις προτάσεις και ποιος είπε τί. Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος, απάντησε ότι πάντα υπάρχει ένας λόγος για να είναι αισιόδοξος για μια λύση και θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτό.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο της πλατφόρμας, ο κ. Τσαβούσογλου τους έδωσε συγχαρητήρια για το ότι βρίσκονται στην Ελβετία. Οι ίδιοι απάντησαν ότι είναι εκεί για μια ενωμένη Κύπρο, δείχνοντας του την ταμπέλα με το σύνθημα “United Cyprus Now”, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να απαντά «και εμείς το ίδιο θέλουμε».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here