Χρ. Παναγής: Σύντομη απάντηση στα χαλκεία

 

Απάντηση σε δημοσιεύματα που υποκινούνται από την Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ, σχετικά με τον διορισμό του ως μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, δίνει ο Χρ. Παναγής. Αναφέρει στη δήλωσή του:

Με αφορμή δημοσιεύματα που προέρχονται από τα γνωστά χαλκεία κι αφορούν το πρόσωπό μου, έχω να πω τα εξής.

Όταν στον Δήμο Ωρωπού επιβλήθηκε ο αποκλεισμός μας από 8 σταθμούς διοδίων, πράγμα που σήμαινε πως για να βγαίνουμε από τα σπίτια μας έπρεπε να πληρώνουμε έως και δύο μισθούς το χρόνο στα διόδια, αντιδράσαμε με μεγάλες κινητοποιήσεις όλοι μαζί οι κάτοικοι, οι τοπικές αρχές, φορείς, σε συντονισμό με πολλές άλλες περιοχές που είχαν ανάλογα προβλήματα (Φθιώτιδα, Πιερία, Αχαΐα, Λάρισα). Για τις κινητοποιήσεις αυτές δεχθήκαμε πολλές πιέσεις, πολλοί από μας  υποστήκαμε διώξεις αλλά αθωωθήκαμε στα δικαστήρια.

Τα γνωστά χαλκεία ενοχλούνται ίσως γιατί το ζήτημα πλέον των οδικών αξόνων και των λεόντειων συμβάσεων που μας κληρονόμησε το παλιό πολιτικό σύστημα το χειρίζεται μια κυβέρνηση που δεν συνδέεται με καλομαθημένες ελίτ. Η παρούσα κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών αφενός ολοκλήρωσαν τα έργα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν αφήσει παρατημένα για χρόνια, αφετέρου κατάφεραν να μειώσουν τις απαιτήσεις των παραχωρησιούχων κατά 700 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, διερευνούν τις δυνατότητες μέσω παρεμβάσεων και αλλαγών, να καταστήσουν το σύστημα δικαιότερο και φθηνότερο.

Τα όσα γράφτηκαν εναντίον μου εκφράζουν μια αντίληψη που θεωρεί μελανό σημείο τη συμμετοχή σε κοινωνικά κινήματα. Για μας ο ενεργός πολίτης, που νοιάζεται για τα κοινά και συμμετέχει στα κοινά, είναι τίτλος τιμής. Τις ίδιες ιδέες υπηρετώ και σήμερα.

Τέλος, να διευκρινίσω πως δεν είχα ποτέ σχέση με τη μειοψηφική ομάδα «Δεν πληρώνω» όπως ψευδώς αναφέρεται, έχοντας διαφωνήσει κάθετα με τις θέσεις και τις πρακτικές τους.

 

Χρήστος Παναγής

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here