Χουλιαράκης: Στο 2,2% φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα

Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθούν και με το παραπάνω οι φετινοί στόχοι του προγράμματος δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης από το βήμα εκδήλωσης του Economist. Οπως τόνισε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα κλείσει στο 2,2% του ΑΕΠ(έναντι στόχου 1,75%) και ότι το 2018 «θα πιάσουμε το φιλόδοξο 3,5%».

Η πρόοδος, σημείωσε ο κ. Χουλιαράκης απεικονίζεται και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν και πλέον υπάρχει πιο καθαρός δρόμος μπροστά.

Ο κ. Χουλιαράκης έκανε λόγο για εξαιρετικές δημοσιονομικές επιδόσεις υποστηρίζοντας ότι «τα δίδυμα ελλείμματα που οδήγησαν στην κρίση έχουν αντιμετωπιστεί».

Πάντως επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Όπως διευκρίνισε προέχει η ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης πριν από τέλος του έτους, ώστε να υπάρχει περίοδος με καθαρό αέρα από τον Ιανουάριο και «να κτίσουμε ένα αποθεματικό ασφαλείας για την έξοδο στις αγορές και να μπορέσουμε στη συνέχεια να προσδιορίσουμε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Εκτίμησε ότι η ανεργία θα κλείσει το 2017 περίπου στο 20%, ενώ για το 2018 η εκτίμηση είναι ότι θα κυμανθεί λίγο πιο κάτω από 19%.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here