Χουλιαράκης: Μείωση ΦΠΑ στο 13% για οίκους ευγηρίας και μονάδες φροντίδας ατόμων με αναπηρία

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI/Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, για τους οίκους ευγηρίας, για τις μονάδες παροχής υπηρεσιών φροντίδας στα άτομα με αναπηρία, νοητική υστέρηση κλπ, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

«Όσο η αξιοπιστία εμπεδώνεται, ο προϋπολογισμός θα μπορεί να προχωρά σε μείωση των φορολογικών βαρών, πράγμα που άλλωστε αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, με σημαντική μείωση της φορολογίας εισοδήματος, επιχειρήσεων και περιουσίας ύψους 3,5 δισ. μέχρι το 2021», δήλωσε.

Ο κ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ότι «και τώρα στον βαθμό που είναι εφικτό, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μειώνει τους φόρους».

Ανακοίνωσε επίσης τη

«Η οικονομία μεγεθύνεται και αυτό αποτελεί πολύ ισχυρή ένδειξη εξόδου από την κρίση», είπε ο κ. Χουλιαράκης και πρόσθεσε ότι το 11μηνο του 2017, το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας ήταν θετικό, οδηγώντας σε περαιτέρω μείωση της ανεργίας κατά 3% κατά τη διάρκεια του 2017.

Όπως παραδέχθηκε, η ανεργία παραμένει υψηλή και πολλές από τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι μερικής απασχόλησης και υποαμειβόμενες.

Πρόσθεσε όμως ότι «ναι μεν είναι κάτι που προβληματίζει την κυβέρνηση η οποία πρέπει να εργαστεί περαιτέρω για να βελτιώσει το πλαίσιο κινήτρων δημιουργίας θέσεων εργασίας, σε τομείς με υψηλή παραγωγικότητα αλλά δεν παύει να είναι πολύ σημαντικό θετικό νέο ότι για πρώτη φορά από το 2001, η δημιουργία νέων καθαρών θέσεων εργασίας ξεπερνά τις 130.000».

Πηγή: ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here