Χωρίς συστολή, ο Χρ. Σταϊκούρας οικειοποιείται και πανηγυρίζει για την ρύθμιση της επιδότησης των κόκκινων δανείων που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ

 

 Ο υπουργός Οικονομικών  Χρ. Σταϊκούρας δεν έχει κανένα πρόβλημα να οικειοποιείται χωρίς συστολή, τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και  να εμφανίζει ως δική του επιτυχία, ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Πρόκειται για πρωτοφανή ένδεια επιχειρημάτων απο την σημερινή κυβέρνηση, που δεν ενώ πανηγυρίζει για την εγκριση της επιδότησης των κόκκινων στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με εχέγγυο την πρώτη κατοικία, δεν λέει κουβέντα για το ποιός έφερε και εφάρμοσε την ρύθμιση αυτή.

Διαβάστε  την ανακοίνωση Σταικούρα και θα κταλάβτε:

Βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών συνιστά η προστασία της πρώτης κατοικίας. Ήδη, μετά τις απαραίτητες ενέργειες, σε εξαιρετική συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ένταξης στη ρύθμιση λειτουργεί αποτελεσματικά και έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες 10 ρυθμίσεις, ενώ  απλοποιήθηκαν και οι διαδικασίες ένταξης σε αυτή.

Σήμερα, μία ακόμη θετική εξέλιξη καταγράφηκε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχετικό αίτημα του Υπουργού Οικονομικών για την κρατική επιδότηση των δανείων που θα κριθούν επιλέξιμα προς ρύθμιση.

Η επιδότηση ανέρχεται μέχρι 50% για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης 200 χιλιάδες ευρώ στην 3ετία σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό de minimis.

Η προσπάθεια μας  για την ανακούφιση και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών συνεχίζεται μεθοδικά και αποφασιστικά. Παράλληλα, η Κυβέρνηση έχει καλέσει τις τράπεζες να επιβραβεύσουν τους συνεπείς δανειολήπτες και ήδη τα πρώτα προγράμματα επιβράβευσης έχουν δημιουργηθεί.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χαμηλό επιτόκιο στο 10ετές. Μια χαρά θα πάρουν χρήμα πάλι θα το ρίξουν ένα καλό φάγωμα και η κοινωνία πάλι στο περιθώριο. Μετά δεν θα βγαίνει το πράγμα και πάλι ΔΝΤ, απ’ την αρχή και κόσμος στα σκουπίδια για φαγητό. μετά ο Έλληνα θα ζητά τον Τσίπρα να τον βγάλει στο ξέφωτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here