Χλιαρή αντίδραση ΕΕ για την απομάκρυνση Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαιωσε ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της αρμόδιας Επιτρόπου Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως επεσήμανε η εκπρόσωπος, «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την επίτροπο Βεστάγκερ σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Σε γενικές γραμμές η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την υιοθέτηση από τη Βουλή νέας νομοθεσίας που περιλαμβάνει τη διάταξη σχετικά με το ασυμβίβαστο στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το εν λόγω ζήτημα», προσθέτοντας ότι η Επιτροπή «υποστηρίζει θερμά την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού».

«Η καλή συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών ανταγωνισμού είναι σημαντική και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανεξαρτησίας τους», είπε, σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο στόχος της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πριν από την 4η Φεβρουαρίου 2021.

Με την υπογραφή του Άδωνη Γεωργιάδη η κυβέρνηση επίσπευσε την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων με τις οποίες απομακρύνονται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η πρόεδρος, Βασιλική Θάνου και τα τρία στελέχη της Επιτροπή, καθώς εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου.

Σημειώνεται ότι η… παράταιρη ταχύτητα εν μέσω αυγουστιάτικης ραστώνης, με την οποία κινήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, ταυτίζεται χρονικά με το σφραγισμένο πόρισμα των Ελεγκτών για το Άργος το οποίο έχει ήδη παραδοθεί…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here