Χίος: Ρατσιστικό παραλήρημα ιερέα κατά προσφύγων(βίντεο)

Αντιδράσεις προκαλούν οι υβριστικές και άκρως υποτιμητικές-ρατσιστικές δηλώσεις έκανε ιερέας της Χίου κατά των προσφύγων καλώντας παράλληλα σε ξενοφοβική διαδήλωση κατά της ενοικίασης κτιρίου από ΜΚΟ Βάσκων διασωστών (SMH), το οποίο προορίζεται για να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και στον ντόπιο πληθυσμό.

Η ισπανική Μ.Κ.Ο. «Salvamento Maritimo Humanitario» («SMH») προγραμματίζει τη λειτουργία γραφείων της στο κτίριο, την παροχή στέγης κι άλλων Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στο νησί, καθώς και τη δημιουργία ιατρείου, που, όπως διευκρινίζουν τα στελέχη της, εκτός από τους πρόσφυγες- μετανάστες θα παρέχουν υπηρεσίες και στους κατοίκους του νησιού.

Σε βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Politischios.gr, ιερέας του νησιού εμφανίζεται σε χυδαία ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον των προσφύγων:

«Εγώ ήμουν εκείνος που μαγείρευα στα συσσίτια της Μητρόπολης. Έδειξαν τον χειρότερο εαυτό τους ήταν γύφτοι. Τους είπαμε να μην πετάνε τα φαγητά έξω από τους κάδους. Τους πηγαίναμε ρούχα και τρόφιμα και τα πετούσαν. Δεν σεβάστηκαν κανέναν. Ο καθένας από το υστέρημά του προσέφερε ότι είχε. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη σε τίποτα. Απέναντι από την εκκλησία έσπασαν ένα σπίτι με λοστό ενώ η ιδιοκτήτρια έλειπε στην Αθήνα. Σπάνε μαγαζιά, σπίτια, αυτοκίνητα, την περιουσάι τους καθενός μας. Αλληλοσφάζονται μεταξύ τους. Είναι τετρακοσμικοί, όχι απλά τριτοκοσμικοί».

Το απόγευμα, μάλιστα, προγραμματίζεται συγκέντρωση ξενοφοβικού χαρακτήρα στην πλατεία της Χίου, την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here