Χίος: Νέα επεισόδια μεταξύ προσφύγων-Εξι τραυματίες, 12 προσαγωγές

Νέα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Χίο, μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα. Η ένταξη ξεκίνησε στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, αλλά εξαπλώθηκε σε όλους τους χώρους όπου ζουν πρόσφυγες τόσο στην πόλη της Χίου όσο και στον καταυλισμό της Σούδας. Η αστυνομία προσχώρησε 12 τουλάχιστον προσαγωγές.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 8 το βράδυ ξέσπασαν επεισόδια τη ΒΙΑΛ μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων. Σύντομα τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην πλατεία της πόλης της Χίου, όπου σε συμπλοκές τραυματίσηκε με μαχαίρι ένας Σύρος πρόσφυγας.

Αργότερα ακόμα ένας νεαρός Σύρος δέχθηκε επίθεση κοντά στο νοσοκομείο και χτυπήθηκε με μαχαίρι στην πλάτη. Το βράδυ αραβόφωνοι από τον καταυλισμό της Σούδας θέλησαν να μετακινηθούν στη ΒΙΑΛ με το λεωφορείο που μισθώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, προκειμένου να ενισχύσουν τους συμπατριώτες τους. Η αστυνομία αντιλήφθηκε την πρόθεσή τους και διέκοψε το δρομολόγιο. Όμως ομάδα 150 περίπου ατόμων, κινήθηκε με τα πόδια προς τη ΒΙΑΛ. Στην κεντρική πλατεία της πόλης αστυνομικές δυνάμεις τούς σταμάτησαν, την ίδια ώρα που μπλόκα στήθηκαν σε όλες τις εξόδους της Χίου.

Mέσα στη ΒΙΑΛ υπήρξαν τέσσερις τουλάχιστον τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ, υπό τον φόβο της επέκτασης των επεισοδίων, οικογένειες κυρίως Σύρων προσφύγων εγκατέλειψαν τον καταυλισμό και διανυκτέρευσαν στα γύρω χωράφια.

Περίπου τα μεσάνυχτα η τάξη αποκαταστήθηκε, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στους καταυλισμούς, αλλά και στο κέντρο της πόλης.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here