Χίος: Επίθεση ακροδεξιών στο καταυλισμό της Σούδας και το Κάστρο

Μια ομάδα ακροδεξιών κατοίκων, που δημιούργησαν ένταση στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου  για θέματα προσφύγων,  πέταξαν – σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες – πέτρες μέσα στον καταυλισμό της Σούδας όπου διαμένουν 800 πρόσφυγες. Στις 11 το βράδυ άλλη ομάδα κατοίκων κυνήγησαν πρόσφυγες στα σοκάκια του Κάστρου.

Οπως αναφέρει ο astraparis.gr, στην περιοχή έσπευσε αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Χίου κ. Αθανάσιο Μπασιούκα, που προσπαθεί να ηρεμήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν μετά την επίθεση που δέχθηκαν.

Έως τις 11 το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομική δύναμη παρέμενε εντός του καταυλισμού, ενώ αναζητούνται μαρτυρίες και στοιχεία για την εξέλιξη των γεγονότων. Επίσης, δυνάμεις του Λιμενικού βρίσκονταν στην περιοχή της ιχθυόσκαλας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν γίνει προσαγωγές επτά προσφύγων –  μεταναστών, ενώ οι δράστες φαίνεται ότι πάλι ξέφυγαν.

Νωρίτερα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κάποιοι από την ίδια ομάδα επιτέθηκαν σε έναν πρόσφυγα έξω από το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Κυνηγητό στους δρόμους του Κάστρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ ομάδα περίπου έξι ατόμων επιτέθηκε κατά ομάδας προσφύγων – μεταναστών που συνηθίζουν να στέκονται στην προκυμαία, την ώρα της αναχώρησης του πλοίου.

Αυτόπτες μάρτυρες τους είδαν να τους κυνηγούν μέσα στους δρόμους του κάστρου της Χίου, χωρίς – ωστόσο – να είναι σε θέση να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του περιστατικού.

Στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ, επειδή είχε φτάσει σχετικό σήμα στην αστυνομία, αλλά και πάλι δεν βρέθηκαν δράστες, οι οποίοι είχαν σπεύσει να εξαφανισθούν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here