Χίος: Επεισόδιο Ελληνα με μετανάστες

Επεισόδιο μεταξύ μεταναστών και ενός 41χρονου Έλληνα, συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες περί τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, 9 Απριλίου 2018, στην περιοχή της ΒΙΑΛ και συγκεκριμένα κοντά στο «φυλάκιο», που έχουν στήσει κάτοικοι του Χαλκειούς στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, χωρίς να έχει καταστεί γνωστός ο λόγος του επεισοδίου, ο 41χρονος Έλληνας, που ευρίσκετο στο «φυλάκιο», ενεπλάκη σε καυγά με τρεις Ιρακινούς, οι οποίοι περνούσαν από το σημείο εκείνο, κατευθυνόμενοι στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ. Μαζί τους ήταν δύο ακόμα μετανάστες, οι οποίοι δεν φαίνεται να είχαν συμμετοχή στο επεισόδιο.

Κατά το επεισόδιο τραυματίσθηκαν ελαφρά ο 41χρονος, καθώς και ένας Ιρακινός, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χίου. Ο 41χρονος Έλληνας εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο Ιρακινός παρέμεινε νοσηλευόμενος, χωρίς – ωστόσο – να φαίνεται ότι έχει κάτι σοβαρό.

Οι άλλοι δύο Ιρακινοί προσήχθησαν και παρέμειναν όλη την νύκτα στο κτίριο της διεύθυνσης αστυνομίας Χίου, προκειμένου να συνέλθουν από την κατάσταση μέθης, στην οποία ευρίσκοντο, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

Μετά το επεισόδιο προκλήθηκε ένταση στην περιοχή, με συγκέντρωση κατοίκων του Χαλκειούς από την μία πλευρά και μεταναστών και προσφύγων από την άλλη, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν επεισόδια μεταξύ τους, ενώ μετά από επέμβαση της αστυνομίας η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Κατά τις ίδιες πηγές της αστυνομίας, οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για την πρόκληση του επεισοδίου. Πάντως, μέχρι τις πρωινές ώρες ουδείς είχε καταθέσει μήνυση στην αστυνομία για το επεισόδιο.

Πηγή: Αστραπάρης

Φωτό αρχείου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here