Χίος: Εγινε ο ρουκετοπόλεμος αλλά πιο.. ήπια (βίντεο)

Κανονικά διεξήχθη τελικά στο Βροντάδο της Χίου το έθιμο του ρουκετοπόλεμου ανάμεσα στους ενορίτες των εκκλησιών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής.

Οι πρώτες ρίψεις ξεκίνησαν μετά τις 10 το βράδυ ενώ μέχρι και μισή ώρα μετά την Ανάσταση τα μεσάνυχτα, οι ρίψεις συνεχίζονταν, χωρίς πάντως τις υπερβολές περασμένων χρόνων.

Οπως μεταδίδει ο astaparis. gr, ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου, ήταν εντυπωσιακός ακόμη και με λιγότερες ρουκέτες. Τα συνεργεία του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας εφαρμόζοντας κατά γράμμα όσα υποσχέθηκαν στους κατοίκους, μείωσαν αισθητά τον φετινό αριθμό των ρουκετών σε λιγότερες από 10.000, τη στιγμή που το 2015 έπεσαν πάνω από 120.000 ρουκέτες. Επιπλέον οι ρίψεις ξεκίνησαν, όπως είχε ανακοινωθεί, στις 22:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου περιορίζοντας έτσι τη διάρκεια του εθίμου σε μόλις 2 ώρες.

Τα συνεργεία των δύο ενοριών πραγματοποίησαν 5 μεγάλες ρίψεις ρουκετών, με στόχο τα αντίπαλα καμπαναριά και μάλιστα με μεγάλα διαστήματα διακοπών δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε αυτοκίνητα και πεζούς να κυκλοφορούν με ασφάλεια πέριξ των δύο εκκλησιών καθ’ όλη τη διάρκεια του εθίμου.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here