Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους, παρά τη βροχή, κατά αντεργατικών μέτρων και κυβέρνησης

Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και μέλη σωματείων διαδήλωσαν παρά τη συνεχή βροχή,  στο κέντρο της Αθήνας στην πρώτη μεγάλη κινητοποίηση κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ων αντεργατικών διατάξεων που προωθεί.

Οι κινητοποιήσεις έγιναν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίας, Εγατικά Κέντρα και συνδικάτα, ως διαμαρτυρία για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και περιλαμβάνει πολλές αντεργατικές διατάξεις, οι οποίες πλήττουν τόσο το δικαίωμα τη απεργίας όσο και την κατοχύρωση των κλαδικών επαγγελαμτικών συμβάσεων εργασίας.

Στην Αθήνα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) έκαναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ., ενώ το ΠΑΜΕ προανήγγειλε συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 10:30 π.μ.

Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ χαρακτήρισε «κόλαφο για την εργατική τάξη» το πολυνομοσχέδιο και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η σημερινή απεργία είναι μόνο η αρχή. Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή για τα συμφέροντα των καπιταλιστών είναι κόλαφος για την εργατική τάξη, για το λαό μας. Επιδιώκουν, στοχεύουν να διαλύουν ΣΣΕ, να περιορίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις λαϊκές εργατικές ελευθερίες. Θέλουν να επιβάλουν στον λαό μας σιγή νεκροταφείου

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here