Χιλή: Πρόστιμο στο Πρόεδρο για σέλφι χωρίς μάσκα-Στην Ελλάδα…

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα τιμωρήθηκε χθες με πρόστιμο 3.500 δολαρίων, αφού πόζαρε για σέλφι σε μια παραλία μαζί με μια περιστατική γυναίκα, χωρίς να φοράει μάσκα όπως απαιτείται κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές.

Η Χιλή εφαρμόζει αυστηρούς κανόνες για τη χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους και οι παραβάτες τιμωρούνται με κυρώσεις που περιλαμβάνουν πρόστιμα, ακόμη και ποινές φυλάκισης.

Ο Πινιέρα ζήτησε συγγνώμη μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Χιλιανός πρόεδρος εξήγησε ότι περπατούσε μόνος του κατά μήκος της παραλίας κοντά στο σπίτι του στην πολυτελή παραθαλάσσια πόλη Κατσάγκουα της Χιλής, όταν μια γυναίκα τον αναγνώρισε και ζήτησε να τραβήξουν μαζί μια φωτογραφία.

Η σέλφι δείχνει τον πρόεδρο και τη γυναίκα να στέκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, σε μια ηλιόλουστη ημέρα, χωρίς κανένας από τους δύο να φορούν μάσκες.

Αυτά συμβαίνουν στη μακρινή Χιλή, αλλά στην δική μας χώρα όταν ο πρωθυπουργός κάνει ποδηλατάδα, η σύζυγός του… μαρσάρει εντούρο σε εθνικό δρυμό και όλοι μαζί με φίλους ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό χωρίς μάσκα, λαμβάνουν όχι πρόστιμο, αλλά… έπαινο από τα «πετσωμένα» μέσα ενημέρωσης…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here