Χατζηδάκης: Μετά το χθεσινό κάζο στη ΔΕΗ, το παίζει περιβαλλοντικά ευαίσθητος

Μετά την επεισοδιακή υποδοχή με συνθηματα και μαύρες σημαίες που του επεφύλαξαν συνδικαλιστές έξω από την πύλη της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» στη ΔΕΗ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης προσπάθησε να πείσει για τις… περιβαλλοντικές ευαισθησίες της κυβέρνησης δικαιολογώντας την απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ αλλά και να εμφανιστεί ως… διασώστης της επιχείρησης ηλεκτρισμού από χρεοκοπία.

Μιλώντας χθες βράδυ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Πτολεμαΐδα, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να λάβει την απόφαση για την απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ έως το 2023, υπό το βάρος των χθεσινών αποδοκιμασιών και αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι και οικογένειες απασχολούνται στον τομέα εξόρυξης του λιγνίτη.

«Εκτός από την περιβαλλοντική ευαισθησία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού την οποία δεν κρύβουμε, υπάρχει το θέμα των διεθνών τιμών του διοξειδίου του άνθρακα κάτι που ΔΕΗ δεν αντιμετώπιζε ως πρόβλημα πριν από μια δεκαετία», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, χωρίς όμως να γίνει πιστευτός ούτε και από τα κομματικά μέλη της ΝΔ που τον άκουγαν.

Ανάλογη ευαισθησία για το περιβάλλον δεν φαίνεται π.χ. στην περίπτωση του χρυσού στη Χαλκιδική ή στο πώς με φαστ τρακ διαδικασίες και σε βάρος του περιβάλλοντος θα εκδίδονται άδειες σε περιοχές Natura.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε τη ΔΕΗ «βαριά τραυματισμένη από τα αποτελέσματα της διοίκησης των τελευταίων πέντε ετών και μόλις που βρίσκεται με την μύτη έξω από το νερό»! Και πρόσθεσε: «Εάν δεν κάνουμε σωστές κινήσεις ως κυβέρνηση υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να βουλιάξει με αποτέλεσμα να βουλιάξει η Οικονομία και με την Οικονομία δεν παίζουμε»…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here