Χατζηδάκης: Η ΝΔ δεν θα συμπράξει σε μια συνταγματική αναθεώρηση-κωμωδία

«Το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης ήταν ώριμο χρονικά εδώ και πολύ καιρό, όμως δυστυχώς ο κ. Τσίπρας το τορπίλισε το 2014» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο της παρούσας συνταγματικής αναθεώρησης δεν πρόκειται να παρακολουθήσει την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ,και δεν πρόκειται να συμπράξει σε μία συνταγματική «επιθεώρηση» και όχι συνταγματική αναθεώρηση – επιθεώρηση με την έννοια της κωμωδίας».

Ο κ. Χατζηδάκης, υπενθυμίζοντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι υπάρχει δήλωση του κ. Τσίπρα στη Βουλή ότι δεν θα συμπράξει σε συνταγματική αναθεώρηση τότε, γιατί ήθελε να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, έκανε λόγο για ακραία πολιτική ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το Σύνταγμα, ήδη καταγεγραμμένη από το 2014.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως αυτό που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία και περιμένει μια «σαφή απάντηση από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από το 2016, όταν ακόμα τα πράγματα ήταν διαφορετικά στο πολιτικό σκηνικό με την έννοια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αέρα στα πανιά του, είναι μια τελείως έντιμη πρόταση».

Και διευκρινίζοντας ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: Έχουμε πει να προσδιοριστούν από κοινού οι αναθεωρητέες διατάξεις, δηλαδή ποια άρθρα του Συντάγματος προτείνει ο ένας και ποια ο άλλος, να συμπράξουμε στον προσδιορισμό των αναθεωρητέων διατάξεων, να υπάρχουν δηλαδή πάνω από 180 ψήφοι στην πρώτη ψηφοφορία σ’ αυτά τα άρθρα, και στη συνέχεια ο λαός να αποφασίσει την κατεύθυνση. Πώς; Μέσω της κυβερνήσεως που θα εκλέξει στις εκλογές».

Και συνέχισε: «Θα υπάρχει μία ευρεία γκάμα προς αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος, καθένας θα υποστηρίξει ποια άρθρα πρέπει να αναθεωρηθούν ενόψει των εκλογών και οι πολίτες στην ψήφο τους στην κάλπη θα το λάβουν υπόψη και θα διαμορφωθεί μια πλειοψηφία στη Βουλή μετά τις εκλογές, η οποία θα αποφασίσει την κατεύθυνση βάσει και της βούλησης του λαού».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων προσωπικής διαφοράς, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «θα ελαφρύνει σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα των συνταξιούχων, οι οποίοι θα συνεχίσουν, ωστόσο να έχουν τις υπόλοιπες 20 αρνητικές παρεμβάσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλάτες τους», φέρνοντας ως παράδειγμα «την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ», το «πετσόκομα των επικουρικών συντάξεων» κ.ά.

«Μακάρι να γίνει, εμείς δεν έχουμε ψηφίσει αυτή τη ρύθμιση ούτως ή άλλως», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει μ’ αυτό ως σημαία στις εκλογές γιατί θα είναι μια κουρελιασμένη σημαία και το καταλαβαίνουν πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι οι συνταξιούχοι».

Περιγράφοντας την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως «είμαστε πρωταθλητές στην υπερφορολόγηση με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και ουραγοί στην ανάπτυξη σε όλη την ευρωζώνη» κι αυτό, όπως τόνισε, «εξηγεί γιατί η οικονομία είναι κολλημένη, γιατί έχουμε το brain drain κ.λπ», ενώ «έχουμε το 1/3 των επενδύσεων, μικρών και μεγάλων, που είχαμε το 2007».

«Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει σήμερα …χθες. Όσο παραμένει σκοτώνει τις προοπτικές των νέων ανθρώπων. Είναι μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προσφέρει καμιά ελπίδα. Μετρήθηκε, απέτυχε. Οσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο για τους νέους ανθρώπους πρώτα απ’ όλα» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here