Χαρίτσης: Βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, το μεγάλο στοίχημα-Θέμα επαναδιαπραγμάτευσης σημείων της συμφωνίας

Παράθυρο επαναδιαπραγμάτευσης ορισμένων πτυχών της συμφωνίας άνοιξε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε την άμεση ανάγκη υλοποίησης μεγάλων επενδύσεων.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, η οποία θα στηρίζεται σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της χώρας» τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο».

«Δουλεύουμε εντατικά για να έχουμε γρήγορη και ουσιαστική ανάκαμψη, η οποία θα μας επιτρέψει να λειάνουμε τις δύσκολες πτυχές της συμφωνίας, ακόμη και να επαναδιαπραγματευτούμε ορισμένες από αυτές, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους, χωρίς νέες περικοπές και επιβαρύνσεις για το κοινωνικό σύνολο» επεσήμανε παράλληλα.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν, «σε πείσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί και κοινωνικά δίκαια είναι και ενισχύουν την ανάπτυξη».

Περιγράφοντας τις δράσεις ενίσχυσης της οικονομίας, σημείωσε ότι «το 2017 διοχετεύουμε στην πραγματική οικονομία πάνω από 7 δισ. ευρώ, μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τα σύγχρονα ταμεία που δημιουργήσαμε, αλλά και τις συμφωνίες που πετύχαμε με διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

«Σε συνδυασμό με τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ουσιαστική και διατηρήσιμη ανάπτυξη φέτος και τα επόμενα χρόνια» ανέφερε, στη συνέχεια.

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης εκτίμησε ότι «ενδεχόμενη επίλυση του Κυπριακού, με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο, θα είναι επωφελής για όλη την περιοχή» και θα «επιτρέψει τη διενέργεια στρατηγικών επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο, δίνοντας σημαντική ώθηση στην οικονομία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here