Χαρίτσης: Το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, βάση για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη

Το «ολιστικό» αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης υπερασπίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία «δυναμική και βαθιά πολιτική διαδικασία που φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με πρωταγωνιστή την κοινωνία» και όχι για «σχέδιο επί χάρτου». Εγκαλεί δε την αντιπολίτευση ότι το μόνο, που προτείνει, είναι ένα διαρκές αίτημα για εκλογές.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαρίτσης σημειώνει πως πρόκειται για ένα σχέδιο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα, το οποίο «με έναν συνεκτικό και ολιστικό τρόπο ανοίγει και επίσημα τη συζήτηση για την επόμενη μέρα της χώρας και της οικονομίας».

Όπως αναφέρει το αναπτυξιακό παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς έχει στόχο να στηριχθούν οι δυνάμεις της εργασίας, η νεολαία και τα νέα παραγωγικά και επιχειρηματικά στρώματα ώστε να πάρουν πάνω τους την υπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

 

Υπογραμμίζει πως η επενδυτική κοινότητα έχει ενημερωθεί ότι υπάρχει αναπτυξιακό σχέδιο και διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις με σαφείς προτεραιότητες. «Δεν σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν με το σύνολο των παρεμβάσεων, αλλά η εικόνα είναι θετική», τονίζει.

Αναφέρει επίσης ότι προχωράει η υλοποίηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία θα διευκολύνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ των νεοσύστατων επιχειρήσεων, των συνεταιρισμών και των κοινωνικών επιχειρήσεων καθώς και των δημόσιων φορέων, αλλά και του Ταμείου Μικροπιστώσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here