Χαρίτσης: Στα 22,3 δις οι επενδύσεις φέτος-Ξεκινά ενάρετος κύκλος στην οικονομία

Θα ξεπεράσει τα 22,3 δισ. ευρώ ο φετινός ακαθάριστος σχηματισμός κεφαλαίου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας, από 19,5 δισ. ευρώ που ήταν το 2016, ενώ όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ενάρετου οικονομικού κύκλου, ικανού να συντηρήσει μία αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη.

Ο κ. Χαρίτσης επικαλέσθηκε τα τελευταία  στοιχεία  της   ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία, το ΑΕΠ   αυξήθηκε κατά  0,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2017, οι εξαγωγές κατά 11,8% τον Ιούνιο ενώ τους δύο τελευταίους μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) η μεταποίηση κατέγραψε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης   από το 2008. Τα αποτελέσματα αυτά συνιστούν μια πρώτη επιβεβαίωση της προσπάθειας που καταβάλουμε στο υπουργείο για να ωθήσουμε την οικονομία σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, περισσότερο εξωστρεφές, με έμφαση στη βιομηχανία και τη μεταποίηση.

Ωστόσο ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει, από την πρώτη στιγμή ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, βάζει όμως και κανόνες.

«Οι επενδύσεις πρέπει να προσθέτουν και να αναβαθμίζουν το παραγωγικό δυναμικό μίας περιοχής και όχι απλά να παίρνουν μερίδιο αγοράς πετώντας εκτός μικρούς εγχώριους παραγωγούς, να σέβονται την περιβαλλοντική και εργατική νομοθεσία και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας…» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here