Χαρίτσης: Πολύ μεγάλη αύξηση επενδύσεων μέσα στο 2017

Για πολύ σημαντική αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων μέσα στο 2017 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι έχουν ξεμπλοκάρει μεγάλα επενδυτικά σχέδια προηγούμενων ετών που αφορούν στον τουρισμό και την ενέργεια ύψους 670 εκατ. ευρώ.

Εκτίμησε ότι συνολική εικόνα δείχνει πως, μετά ειδικά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, υπάρχει πολύ σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θέλει «επενδύσεις ξένες και εγχώριες, σε πολύ περισσότερους κλάδους από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, και οι οποίες πρέπει να παράγουν κάποια αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία», δηλαδή «νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, φορολογικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη ενός παραγωγικού οικοσυστήματος γύρω από την επένδυση».

Αναφερόμενος στις χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι «για το 2017 οι εκταμιεύσεις, δηλαδή χρήματα που φτάνουν στην πραγματική οικονομία, θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, ποσό -ρεκόρ για τα χρόνια της κρίσης» και προσθέτει ότι «έχει αυξηθεί σημαντικά η έκθεση της ΕΤΕπ στην ελληνική οικονομία, δείγμα της εμπιστοσύνης που υπάρχει για τις μελλοντικές προοπτικές της χώρας».

Σε ερώτηση για το εάν είναι έτοιμοι για μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ. ή την κεντροαριστερά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι «με το παλαιό πολιτικό προσωπικό το οποίο προσπαθεί να «ενδυθεί» τώρα το νέο, αλλά επί της ουσίας- βλέποντας προσεκτικά τις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης- είναι το πιο σκληρό παλαιό, δεν μπορεί να υπάρξει κάποια συνεργασία», ενώ για την κεντροαριστερά σημειώνει ότι οποιαδήποτε συζήτηση συνεργασίας «έχει ως προϋπόθεση να σταματήσει ο σφιχτός εναγκαλισμός της με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ευθύνονται για την κρίση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here