Χαρίτσης: Μέλημά μας η διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν δικαίωμα ψήφου-Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην επιχειρήσει αλλοίωση του εκλογικού σώματος

«Το θέμα της ψήφου του απόδημου ελληνισμού εξετάστηκε για πρώτη φορά ουσιαστικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη δημιουργία αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής. Μέλημά μας ήταν η διευκόλυνση της άσκησης του δικαιώματος ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν ήδη δικαίωμα ψήφου, στον τόπο διαμονής τους».

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Κόκκινο. Και προσθέτει:

«Το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής, που παραδόθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών επί της θητείας μου, έχει παραχθεί με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο και βρίσκεται στη διάθεση της νέας κυβέρνησης. Θα μπορούσε, επομένως, να αποτελέσει τη βάση ενός νομοσχεδίου για να λυθεί το θεσμικό αυτό ζήτημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα επί δεκαετίες, προκειμένου να επιτευχθεί και πολιτική συναίνεση.

Ωστόσο, αυτό το οποίο βλέπουμε σήμερα από την κυβέρνηση της Ν.Δ., αν ευσταθούν οι σχετικές πληροφορίες, είναι μια πραξικοπηματικού χαρακτήρα επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και της βούλησης των Ελλήνων πολιτών. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και δεν θα κάνει ένα τέτοιο επικίνδυνο άλμα στο κενό. Διαφορετικά, είναι προφανές ότι εμείς θα αντιδράσουμε σθεναρά. Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούν πρόθυμες πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν σε τέτοιου τύπου θεσμικούς τακτικισμούς της κυβέρνησης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here