Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο στο προσφυγικό-Ο εθνολαϊκισμός δεν εξαργυρώνεται κομματικά, πληρώνεται πολιτικά»

«Το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων προσφυγικών δομών, με την επίταξη μάλιστα ακινήτων, οδεύει σε πλήρη αποτυχία», διαμηνύει σε on camera δήλωσή του, ύστερα από την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φοβάται τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την ίδια τη Βουλή», τονίζει, καλώντας την κυβέρνηση «να πάρει πίσω την ΠΝΠ», και κατηγορώντας για «αδράνεια, διαρκείς παλινωδίες και μεταθέσεις ευθυνών και αρμοδιοτήτων και ακροδεξιές ιδεοληψίες», οι οποίες «οδήγησαν την κατάσταση μέσα σε επτά μόλις μήνες σε πρωτοφανές μπάχαλο».

«Είναι πλέον σαφές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο», υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Ο εθνολαϊκισμός δεν εξαργυρώνεται κομματικά. Πληρώνεται πολιτικά».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Μπροστά στο αδιέξοδο της πολιτικής της, η κυβέρνηση της ΝΔ φοβάται τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την ίδια τη Βουλή.

Γι’ αυτό φέρνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την ώρα που το Κοινοβούλιο λειτουργεί κανονικά, μόνο και μόνο για να αποφύγει την καταψήφιση από τους ίδιους τους βουλευτές της.

Όπως αναμενόταν, το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων προσφυγικών δομών, με την επίταξη μάλιστα ακινήτων, οδεύει σε πλήρη αποτυχία.

Όπως ομολόγησε άλλωστε σήμερα ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός, η προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη συνάντησή του με τους τοπικούς φορείς των νησιών αναβάλλεται, αφού αυτοί αρνούνται να προσέλθουν σε έναν προσχηματικό διάλογο.

Είναι πλέον σαφές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Η αδράνεια, οι διαρκείς παλινωδίες και μεταθέσεις ευθυνών και αρμοδιοτήτων και, βεβαίως, οι ακροδεξιές ιδεοληψίες της, οδήγησαν την κατάσταση μέσα σε επτά μόλις μήνες σε πρωτοφανές μπάχαλο.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα πίσω την ΠΝΠ, να φέρει το θέμα στη Βουλή και να λάβει επιτέλους υπόψη της τις τοπικές κοινωνίες.

Ο εθνολαϊκισμός δεν εξαργυρώνεται κομματικά.

Πληρώνεται πολιτικά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here