Χαρίτσης: Εχει αλλάξει πλήρως το κλίμα για την ελληνική οικονομία-Αυξημένες 185% οι άμεσες επενδύσεις το 2017

«Έχει αλλάξει πλήρως το κλίμα για την ελληνική οικονομία, το είδαμε και στις ΗΠΑ. Δεν χρειάζεται, καν, να μπεις στη διαδικασία να εξηγήσεις, να αποδείξεις ότι τα πράγματα είναι καλύτερα. Αυτό πλέον αναγνωρίζεται από όλους. Η συζήτηση τώρα είναι για το ποιες δυνατότητες διανοίγονται, σε ποιους τομείς, με ποια εργαλεία, με ποιες από τις θεσμικές παρεμβάσεις που έχουμε κάνει μπορούμε να διευκολύνουμε τις επενδύσεις κ.ά.»

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εποχή και σημείωσε ότι «το ζήτημα του φιλτραρίσματος των επενδύσεων έρχεται και κουμπώνει με τη συζήτηση περί αναπτυξιακού σχεδιασμού».

Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει και συζήτηση για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Η αναπτυξιακή πολιτική της χώρας χαράσσεται σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και για να εξειδικευθούν οι προτεραιότητες βάσει των διαιτεροτήτων κάθε περιοχής – εμείς δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν πάντα οριζόντιες λύσεις, σχολίασε ο κ. Χαρίτσης – οι στοχεύσεις που έχει θέσει η κυβέρνηση μαζί με το υλικό των περιφερειακών συμβουλίων, όλα μαζί θα οδηγήσουν στην εκπόνηση ενός πλήρους σχεδίου.

Στο μεταξύ όμως, συνέχισε, έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση για τις επενδύσεις και έχει υπάρξει και οξεία αντιπαράθεση.

Σχετικά λοιπόν, με το διάλογο που θα εκκινήσει για τις επενδύσεις ο κ. Χαρίτσης συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα είναι ακόμη πιο σημαντικό αυτό το επόμενο διάστημα ιδίως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Το πώς, δηλαδή, οι επενδύσεις που έρχονται εντάσσονται σε ένα τέτοιο σχέδιο. Και επειδή έχουν ειπωθεί πολλά τελευταία να πω καταρχάς ότι τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν πολύ μεγάλη αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων το 2017 (185% υψηλότερες το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016).

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here