Χαρίτσης: Δυστυχώς, και στην εξωτερική πολιτική έχουμε κυβέρνηση Τζόκερ-Διπλωματική ανυπαρξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υποβάθμιση Ελλάδας στα Βαλκάνια

Ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε, μεταξύ άλλων, τον Στέλιο Πέτσα να αναφέρει το εάν ανήκει στους πολιτικούς που θα τιμήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, κλείνοντας με τη διαπίστωση πως η Ελλάδα έχει «κυβέρνηση Τζόκερ» και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Αντί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη διπλωματική ανυπαρξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την υποβάθμιση της Ελλάδας σε κομπάρσο των Βαλκανίων, όπως ακριβώς συνέβαινε μέχρι το 2015, ας μας πει:

Ανήκει σε αυτούς της Ν.Δ. που θα τηρήσουν ή σε αυτούς που θα τιμήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών;Δυστυχώς, και στην εξωτερική πολιτική έχουμε κυβέρνηση Τζόκερ. Κι αυτό στοιχίζει ακριβά στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

 

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Μαζεύουμε τα σπασμένα της πολιτικής Κοτζιά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η Ελλάδα γυρνά σε ρόλο κομπάρσου στα Βαλκάνια» σχολίασε ότι «η Ελλάδα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και του θιάσου Κοτζιά – Καμμένου. Οι πολίτες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα επί 4,5 χρόνια κομπάρσο στην Ευρώπη».

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρει ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και για να αποκαταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή μας αλλά και την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη. Όπως προκύπτει από τα επιτεύγματα των πρώτων εκατό ημερών στα εξωτερικά θέματα, από τη συμπεριφορά των εταίρων μας κι από τα δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ, η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια. Όλα τα άλλα είναι ψέματα, φαντασιώσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here