Χαρίτσης: Ανάπτυξη χωρίς κανόνες θέλει η κυβέρνηση-Επιστροφή στο μοντέλο της χρεοκοπίας

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο,  εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.  Χαρίτσης, τονίζοντας ότι αυτό «συμπυκνώνει σε τρεις και μόνο λέξεις το αναπτυξιακό όραμα της Ν.Δ.: «Ανάπτυξη χωρίς κανόνες»» και αιτιολόγησε την παραπάνω φράση του ως εξής:

 

«Ανάπτυξη χωρίς κανόνες σημαίνει ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, σημαίνει πρωτοφανή υποβάθμιση της προστασίας του περιβάλλοντος, σημαίνει εκχώρηση σημαντικών λειτουργιών του δημοσίου σε ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα, σημαίνει φαραωνικά έργα τα οποία δε συνάδουν με το δημόσιο συμφέρον.

»Ουσιαστικά πρόκειται για επιστροφή ενός παρωχημένου, ενός παλαιού αναπτυξιακού μοντέλου, το οποίο οδήγησε τη χώρα στην κρίση και τη χρεοκοπία.»

Καταλήγοντας, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι η χώρα «έχει ανάγκη από μια διαφορετική αναπτυξιακή στρατηγική, από μια ολιστική αντιμετώπιση της ανάπτυξης, με μακρόπνοο σχεδιασμό, με απλούστευση των διαδικασιών και με διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος. Όπως ακριβώς έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την εκπόνηση της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής το 2018».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here