Προκαταβολικό χαράτσι και για την τελευταία μας κατοικία

Χαράτσι 10 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει προκαταβολικά 39χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης στο δήμο Παιανίας, στον οποίο διέμενε παλιότερα, για τα έξοδα της τελευταίας του κατοικίας!
Οπως είπε ο ίδιος σε πρωινή εκπομπή του Αntenna:
«Πέρυσι είχε συμβεί αυτό πρώτη φορά. Τους έκανα μια αίτηση ότι δεν επιθυμώ να ταφώ στον δήμο Παιονίας. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης. Το δημοτικό συμβούλιο έχει βγάλει αυτή την απόφαση, σύμφωνα με την οποία προπληρώνεις τα έξοδα τάφου σου».
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Παιονίας, Γ. Φράγκος, εξήγησε ότι προβλέπεται σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το εξής: Όποιος έχει οικογενειακή μερίδα στον Δήμο πληρώνει κάθε χρόνο 10 ευρώ για τη συντήρηση και τα έξοδα του νεκροταφείου. Το ποσό καταβάλλεται από κάθε οικογένεια και όχι από κάθε άτομο.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι δημότες έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν ότι δεν θα κάνουν χρήση του κοιμητηρίου και έτσι να απαλλαγούν από το ετήσιο χαράτσι.
Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο μάλιστα ο Δήμος Παιονίας δεν… πρωτοτυπεί. «Είναι, όπως είπε κι άλλοι δήμοι που ακολουθούν την ίδια τακτική».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here