Χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας

Το «χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης» στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, παραδέχτηκε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

«Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών μας είναι χαμηλό. Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα.

Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία που έχει συνάψει με την Ουάσινγκτον για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων στην Συρία, έπειτα από την αναστολή της συμφωνίας, μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς ενάντια στο συριακό καθεστώς.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων, δεδομένου ότι κοινός μας στόχος είναι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Επιβεβαιώσαμε τον κοινό μας στόχο να διεξάγουμε μια αμείλικτη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας» συμπλήρωσε ο Λαβρόφ.

Αναφερόμενος δε στους ισχυρισμούς για εμπλοκή της Μόσχας στις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:

«Αναφορικά με τους ισχυρισμούς που ακούσαμε εδώ ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την φερόμενη εμπλοκή μας στην προεκλογική εκστρατεία, πρέπει να δηλώσω εκ νέου ότι δεν είδαμε κανένα στοιχείο, ούτε καν μια κάποια νύξη σε κάποια στοιχεία. . . κανείς δεν μας έδειξε και δεν μας είπε οτιδήποτε, παρόλο που έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να μας χορηγήσουν στοιχεία που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο αυτών των ανυπόστατων κατηγοριών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here