Χαμηλή παραμένει η συμμετοχή στο δημοψήφισμα στα Σκόπια – Άλλαξαν γραμμή οι Αλβανοί;

Σε αρκετά χαμηλά ποσοστά, και συγκεκριμένα στο 15,74%, δίνουν τη συμμετοχή μέχρι τη 01:00 το μεσημέρι (ώρα Σκοπίων ή 2:00 μ.μ. Ελλάδας) τα νέα στοιχεία απο τα εκλογικά κέντρα.

Αυτό το ποσοστό μεταφράζεται σε 281.547 πολίτες και τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί από 3.438 κέντρα, επι συνόλου 3.513 εκλογικών κέντρων.

Για να είναι έγκυρο το δημοψήφισμα πρέπει να ψηφίσει το 51% των εγγεγραμμένων -ψηφίζουν ακόμα και στις φυλακές….

Η ψηφοφορία άρχισε στις 07:00 το πρωί και μέχρι της 09:00 η προσέλευση ήταν στο 2,5%, εν συνεχεία γυρω στις 11:00 έφθασε το 9% και 2 ώρες μετά έφτασε το 15%.

Αν η εικόνα παραμείνει η ίδια, σημαίνει ότι οι δημοσκοπήσεις είτε έπεσαν έξω (επειδή το όχι και η αποχη  δεν εκφράσθηκε με ειλικρίνεια σε αυτές) είτε ότι «μαγειρεύτηκαν» για να προκαταβάλουν τον κόσμο και να φαίνεται ότι η πλειοψηφία ειναι υπέρ της συμφωνιας.

Υπενθυμίζεται ότι το 25% των κατοίκων και ψηφοφόρων ειναι Αλβανοί, όμως το γεγονός ότι υπάρχει χαμηλή προσέλευση δείχνει ότι ενώ επισήμως τα κόμματά τους στην Βουλη των Σκοπιων έδωσαν έδωσε γραμμή υπέρ του «ναι» ως συμφέρουσας λυσης «για την ειρήνη στην περιοχή», υπάρχουν διχογνωμίες και μεταξύ των μειονοτήτων. Πιθανόν η στάση των Αλβανών να επηρεάστηκε απο το γεγονός ότι ενω μέχρι προ ολιγων ημερών όλα έδειχναν ότι Σερβια και Κόσσοβο θα κάτσουν στο τραπέζι για συνομιλίες, μετά την προ τριημέρου κατάληψη σερβικής  περιοχής απο Κοσσοβάρους, διατάχθηκε γενική επιστράτευση στη Σερβία και οι σχέσεις Αλβανών και Σλαβων οξύνθηκαν εκ νέου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here