Χαλκιδική: Ατύχημα με τοξικά απόβλητα σε φορτηγό της Eldorado Gold στα Αρχαία Στάγειρα

Όπως μεταδίδει ο ρ/σ Στο Κόκκινο, περιβαλλοντικό ατύχημα συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στην Χαλκιδική, όταν φορτηγό της Eldorado Gold που μετέφερε χύδην τοξικά απόβλητα από την Ολυμπιάδα στο φράγμα του Κοκκινόλακα ανετράπη έξω από τα Αρχαία Στάγειρα με αποτέλεσμα δεκάδες τόνοι αποβλήτων να χυθούν στο δρόμο.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος προκειμένου να συλλέξουν δείγματα του υλικού αλλά και να απομακρύνουν τα απόβλητα που έπεσαν στα πρανή του δρόμου.

Πρόκειται για πρόδηλη παρανομία της εταιρεία καθώς μετέφερε χύμα τοξικά απόβλητα τα οποία δεν έχει χαρακτηρίσει παρά το γεγονός ότι της έχει ζητηθεί από το κράτος. Δηλαδή ενώ οι επιθεωρητές έχουν ζητήσει από την εταιρεία να μεταφέρει τα απόβλητα ως επικίνδυνα κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές η εταιρεία συνέχιζε να τα μεταφέρει χύδην.

Η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής είναι μεγάλη καθώς το ατύχημα αυτό θυμίζει παρόμοιο που συνέβη στην Ρεντίνα στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013 όταν και πάλι φορτηγό της Ελληνικός Χρυσός που μετέφερε χύδην συμπυκνώματα μετάλλων υπέστη ατύχημα και το τοξικό υλικό διέρρευσε στο δρόμο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα πρόκειται για απόβλητα χωρίς επεξεργασία.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη, του Αστυνομικού Διευθυντή και των επιθεωρητών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για το ζήτημα έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here