Χ. Ακάρ: Εργαζόμαστε για καλύτερες σχέσεις με την Ελλάδα

Μήνυμα διαλλακτικότητας και καλής γειτονίας έστειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο κέντρο επιχειρήσεων της γιγαντιαίας ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

«Στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, ώστε να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας με τη γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα σε καλύτερο επίπεδο», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ και πρόσθεσε: «Με τις συναντήσεις μας με τους ομολόγους μας, με τις επιτροπές που κάνουν συναντήσεις εργαζόμαστε για να φτάσουν οι σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο».

«Στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας», σημείωσε στη συνέχεια.

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού έρχονται μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Βαγγέλη Αποστολάκη, στις Βρυξέλλες στις 14 Φεβρουαρίου στο περιθώριο της διήμερης Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, κατά την οποία συμφωνήθηκε η σύσταση τεχνικών ομάδων εργασίας που θα μελετήσουν ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here