Μπρούνο Λεμέρ: Κινητοποίηση και δουλειά για μια λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup

Για την ολοκλήρωση της Ευρωζώνης και την εξεύρεση λύσης για  την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου συζήτησε σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν, καθώς και με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η Γαλλία και επί Μακρόν, δείχνει μεγάλη διάθεση να προσφέρει εφικτές λύσεις στα ευρωπαικά ζητήματα και τις ατέλειες της ευρωζώνης με έμφαση στο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας. Αυτό άλλωστε επισημαίνει και ο ίδιος ο Γάλλος υπουργός με ανάρτησή του στο twitter, σχετικά με την Ελλάδα μετά την συνάντησή του με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Συνάντηση με Γ. Ντάισελμπλουμ για το επόμενο Eurogroup στις 15 Ιουνίου. Έως τότε κινητοποίηση για μια από κοινού εργασία, για μια λύση για την Ελλάδα» έγραψε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του ο Μ. Λεμέρ ανέφερε:

«Ιδια θέληση για την πρόοδο της ολοκλήρωσης της ευρωζώνης. Εποικοδομητική συζήτηση με τον ομόλογό μου Π. Κ. Παντοάν».

Για δε τον Γερμανό ομόλογό του έγραψε :

«Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση υποδέχθηκα στο «Μπερσί» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Συνεργαστήκαμε για μια συγκεκριμένη προώθηση της γαλλο-γερμανικής συνεργασίας προς όφελος της Ευρώπης».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here