Βρετανία: Στο φως σπάνιος θησαυρός, κρυμμένος κάτω από τα πλήκτρα πιάνου

Έναν πολύτιμο θησαυρό από τη βικτωριανή εποχή, αξίας έως και 500.000 στερλίνων, ανακάλυψε κάτω από τα πλήκτρα ενός όρθιου πιάνου, στη Βρετανία ο 61χρονος χορδιστής Μάρτιν Ρίκχαουζ.

Το πιάνο, ηλικίας 110 ετών, είχε γίνει πρόσφατα δωρεά στο γυμνάσιο του Μπίσοπς Κασλ.Οταν ο Ρικχάουζ κληθηκε να κουρδίσει το πιάνο διαπίστωσε ότι τα πλήκτρα ήταν κάπως βαριά. Όταν έψαξε κάτω από το κλαβιέ ανακάλυψε περίπου 10 υφασμάτινα πακετάκια, ραμμένα επιμελώς, και ένα δερμάτινο πορτοφόλι που αποδείχτηκε ότι περιείχαν 900 χρυσά και αργυρά νομίσματα.

Πρόκειται για νομίσματα, που κόπηκαν μεταξύ 1847 και 1915, τον μεγαλύτερο θησαυρό αυτού του είδους που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στη χώρα, σύμφωνα με το Βρετανικό Μουσείο.

Πρέπει να φυλάχθηκαν μέσα στο πιάνο το νωρίτερο στα τέλη της δεκαετίας του 1920, όπως δηλώνει ένα διαφημιστικό χαρτί της εταιρείας Shredded Wheat,  με το οποίο είχε τυλιχθεί το ένα πακέτο, ίσως σε αντίδραση στη Μεγάλη Ύφεση ή και στις εξελίξεις που οδήγησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όλες οι προσπάθειες για να βρεθούν οι αρχικοί ιδιοκτήτες του πιάνου απέβησαν άκαρπες. Ο θησαυρός ανήκει τώρα στο Στέμμα, το οποίο θα ανταμείψει τον σημερινό ιδιοκτήτη και αυτόν που ανακάλυψε τον θησαυρό, αφού τον εκτιμήσει.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here