Στη Βουλή διαβιβάζονται οι καταγγελίες Γιαννουσάκη για το Noor 1

 

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία που αφορά πολιτικά πρόσωπα σε σχέση με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη αλλά και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με επίκεντρο τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμένου με τον έγκλειστο ισοβίτη για τη «δυσώδη» υπόθεση του  NOOR 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος  διαχώρισε τη σχετική δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα , ζητώντας να εφαρμοστούν για αυτά οι διατάξεις περί ευθύνης υπουργών που επιβάλλουν την αμελητί διαβίβαση του σχετικού φακέλου στη Βουλή, χωρίς δηλ. να έχει προηγηθεί έρευνα για τη διακρίβωση της βασιμότητας ή μη των σχετικών καταγγελιών.

Η αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα γίνεται τόσο από τον Ευθύμη Γιαννουσάκη όσο και από ακόμη ένα άτομο, το οποίο παραμένει άγνωστο μέχρι τώρα εάν εμπλέκεται στην υπόθεση της διακίνησης ηρωίνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, δηλαδή, στην παραγγελία του δεν αναφέρεται ονομαστικά στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Το σκέλος αυτό της δικογραφίας για το οποίο ζητείται  να διαβιβαστεί στη Βουλή μελετάται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, ο κ.Μπρακουμάτσος  θα αναζητήσει την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση  της διακίνησης των ναρκωτικών του  NOOR 1.   Όλα τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων είτε «φωτογραφίζονται» είτε κατονομάζονται ευθέως  ότι βρίσκονται πίσω από τη μεταφορά της ηρωίνης  θα βρεθούν στο στόχαστρο της έρευνας.

 Ο πρώτος μάρτυρας που αναμένεται να  περάσει από το εισαγγελικό γραφείο ως μάρτυρας θα είναι ο ισοβίτης επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του κ. Μπρακουμάτσου και να ξεκαθαρίσει όλα αυτά που απέφυγε να πει μέχρι τώρα. Κυρίως θα ερωτηθεί βέβαια για το ρόλο του Βαγγέλη Μαρινάκη  στην υπόθεση του Noor 1, στον οποίο άλλωστε έχει ήδη αναφερθεί  ο καταδικασθείς επιχειρηματίας .

Ο εισαγγελέας εκτός από τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων ερευνά πάντως και τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της εισαγγελέως Πειραιά Ειρήνης Τζίφα, στην υπόθεση.

Στα χέρια του εισαγγελέα κ. Μπρακουμάτσου όμως βρίσκεται και η  μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here