Μπουρίνι με ανεμοστρόβιλο και χαλάζι, χτύπησαν Τρίκαλα-Λιβαδειά (βίντεο)

Ανεμοστρόβιλος, συνοδευόμενος με σφοδρή χαλαζόπτωση-βροχόπτωση, σάρωσε τα χωριά του τόξου από Πύλη (Άγιος Βησσαρίωνας, Φιλύρα, Πιαλεία, Πρίνος, Δίλοφος, Γοργογύρι, κ.α.) έως και την Καλαμπάκα.

Εντονα ήταν τα φαινόμενα και στη πόλη των Τρικάλων.

Χαλάζι σε μέγεθος… καρυδιού έπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου σε χωριά στα ριζά του Κόζιακα (Ξυλοπάροικο, Πρίνος, Μεγάρχη). Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr ήταν τόσο έντονη η χαλαζόπτωση και τέτοιο το μέγεθος από το χαλάζι που το «έστρωσε» σε χωράφια, αυλές σπιτιών, ακόμη και στο δρόμο.

Μπουρίνι και τη Λιβαδειά

Προβλήματα αλλά και καταστροφές προκάλεσε το απογευματινό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή της Βοιωτίας το Σάββατο (17/6/2017).

Όπως αναφέρει το lamiastar.gr, η έντονη βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από χαλάζι προκάλεσε καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή της Βοιωτίας, κυρίως στις περιοχές του Αγίου Βλασίου αλλά και της Χαιρώνειας.

Από τα φαινόμενα δοκιμάστηκε και η πόλη της Λιβαδειάς καθώς ως αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν δρόμοι αλλά και υπόγεια σπιτιών.

livadia

Και στην Αργολίδα

argolida1

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στις καλλιέργειες, τα θερμοκήπια ακόμα και τα φωτοβολταικά εξαιτρίας της καταιγίδας που έπληξε την Αργολίδα.

Από τη θεομηνία ξεριζώθηκε ένα δέντρο, ενώ από τον αέρα έπεσαν τεράστιες τζαμαρίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here