Μπογδάνος τέλος από τον Σκάι

Ο Σκάι ανακοίνωσε σήμερα κι επίσημα ότι δεν πρόκειται να συνεργασθεί τη νέα τηλεοπτική σεζόν με τον δημοσιογράφο Κων. Μπογδάνο. Η κομψή απόλυσή του, ανακοινώθηκε την ώρα της καθημερινής εκπομπής του, από άλλον συνάδελφό του στον τηλεοπτικό σταθμό.

Η απόλυση του Κ. Μπογδάνου αποτελεί τη συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του Σκάι, με την οποία ο σταθμός αποδοκίμαζε τα όσα είχε πει σε βάρος του πρωθυπουργού.

Ο Κ. Μπογδάνος, βασιλικότερος του βασιλέως, συμπεριφερόταν από τις εκπομπές του, χωρίς κανένα σεβασμό στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Τα σχόλια του, άκρως επιθετικά κατά της κυβέρνησης, ξεπερνούσαν συχνά τα όρια της ευπρέπειας. Νόμιζε ο καϋμένος, ότι έτσι εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των αφεντικών του.

Οταν όμως δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το μέτρο από την αυθάδεια και την προσβολή, τότε είναι πολύ πιθανό να βρεθείς στη σέντρα, μόνος κι απροστάτευτος, από τα πρώην αφεντικά σου.

Προφανώς οι ιδιοκτήτες του Σκάι, θεώρησαν ότι οι συνεχείς, συχνά ανοίκειες επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών βλάπτουν την εικόνα σοβαρότητας, που επιθυμούν για το τηλεοπτικό προιόν τους.

Βέβαια αυτό δεν βλάπτεται μόνο από τη συγκεκριμένη εκπομπή. Υπάρχουν κι άλλες «δημοσιογραφικές» φωνές που συμβάλουν στην σκνδαλώδη ενημερωτική μονομέρεια του σταθμού. Οπως κι εκπομπές τύπου survivor που φέρνουν τηλεθέαση αλλά οδηγούν σε απώλεια κύρους.

Και όπως συμβαίνει συχνά στη ζωή, κάποιοι θα βρεθούν να πληρώσουν το τίμημα αυτής της αξεπέραστης αντίφασης. Ακόμη κι αν δεν έχουν τον πρώτο λόγο σε όσα συμβαίνουν…

Για την ιστορία, το επίμαχο σχόλιο του κ. Μπογδάνου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε στην απόλυσή του, ήταν το εξής: «Μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here