Βοήθεια, είμαι εθισμένος στο Ιντερνετ..

Μπροστά στο Ιντερνετ. Καρφωμένοι με τις ώρες. Αν νιώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά απεθυνθείτε στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.  Πάρα πολλοί χρήστες στις μέρες μας, έχουν εθιστεί στο Ϊντερνετ και ζητούν βοήθεια.

Ολοι όσοι απευθύνθηκαν για βοήθεια στο  Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) είχαν θέμα εξάρτησης.  Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γραμμή Βοηθείας του ΕΚΑΔ.

Το 2015 το ΕΚΑΔ δέχτηκε συνολικά 1.497 αιτήματα, εκ των οποίων το 79% προήλθε από τηλεφωνική κλήση του αριθμού 210-6007686, ενώ το 20% επικοινώνησε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@help-line.gr.

Το 75% των αιτημάτων προήλθε από ενήλικες, ενώ οι επαγγελματίες και οι ανήλικοι που απευθύνθηκαν στη Γραμμή, ήταν σε ποσοστό (13%). Εκτός από τα θέματα εξάρτησης, βοήθεια ζητήθηκε για τον διαδικτυακό εκφοβισμό (17%), την παραβίαση της ιδιωτικότητας όπως κλοπή κωδικών, παραβίαση λογαριασμού (13%), τη σεξουαλικότητα στο διαδίκτυο (11%) κ.α.

Η Γραμμή Βοηθείας απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (εκφοβισμός, υπερβολική ενασχόληση, επιβλαβές περιεχόμενο, επικίνδυνες επαφές, κ.α.)

Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει είτε καλώντας στον αριθμό 210-6007686 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 17:00, είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@help-line.gr, είτε επιλέγοντας chat συνομιλία μέσω της ιστοσελίδας www.help-line.gr.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here