Μπερτομέου: «Η ελληνική λίγκα δεν είναι στο επίπεδο για να έχει τρίτη ομάδα στη Euroleague»

Ο Τζόρτζι Μπερτομέου ήρθε στη χώρα μας και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου (στο μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα) με αφορμή της παρουσίαση της νέας καμπάνιας της Euroleague κατά της βίας στα γήπεδα και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην κόντρα με τη FIBA. Παράλληλα, τόνισε πως δεν μπορεί να συμμετάσχει αυτή τη στιγμή τρίτη ελληνική ομάδα (μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό) στην Euroleague, διότι η ελληνική λίγκα δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θα έπρεπε.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague στο ξεκίνημα των δηλώσεών του, είπε: «Είναι πάντα ευχάριστο να βρίσκομαι στην Ελλάδα και στην Αθήνα. Είναι μια μπασκετική χώρα. Ευχαριστώ θερμά τους Ντάνιελ και Μάρκεζ που βρίσκονται εδώ μαζί μας. Είναι μία σημαντική ημέρα για εμάς. Μία ημέρα που έχουμε ευχαριστήσουμε τον Εθνικό χορηγό τη sportingbet που θα συνεισφέρουν σε μία ιστορική προσπάθεια. Είναι σημαντικό ότι θα παρουσιάσουμε την καμπάνια κατά της βίας και η συνεργασία με τη sportingbet είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι επίσης σημαντικό ότι θα παρουσιάσουμε τη συνεργασία για πρώτη φορά με την IMG Media. Θα έχουμε κι άλλες ανακοινώσεις στη συνέχεια, αλλά αυτή τη στιγμή παρουσιάζουμε τη συνεργασία με τη sportingbet για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει τρίτη ελληνική ομάδα στην Euroleague, τόνισε: «Η κατάσταση αυτή υπάρχει εδώ και 10 χρόνια. Η ελληνική λίγκα δεν είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο όπως στο παρελθόν, επομένως ο μοναδικός τρόπος για κάποια άλλη ελληνική ομάδα να αγωνιστεί στην Euroleague είναι μέσω το Eurocup. Ένας επιχειρηματίας δεν θέλει να παίρνει ρίσκα κι οι δικές μας διοργανώσεις έχουν σταθερότητα. Υπάρχουν ομάδες υψηλού επιπέδου και στο Eurocup. Αν κάποιος επιχειρηματίας θέλει να παίξει σε άλλο επίπεδο είναι σεβαστό, ωστόσο η προοπτική υπάρχει αλλού».

Για το Eurocup, δήλωσε: «Είναι φυσικό να εστιάζουμε στη Euroleague, αλλά κι οι δύο διοργανώσεις, και το Eurocup, θα είναι στην περίμετρο που παρουσιάσαμε. Έχουμε ήδη ομάδες για την επόμενη αγωνιστική σεζόν και συζητάμε με τις χώρες για τις υπόλοιπες θέσεις. Υπάρχουν κι ομάδες που ζητούν τη συμμετοχής τους στο Eurocup. Η μοναδική διαφορά είναι πως οι προημιτελικοί κι οι ημιτελικοί θα είναι σε σειρά best of three (στις τρεις νίκες) όπως κι ο τελικός. Τα έσοδα θα έρχονται από την αγορά και θα μπορούμε να καλύπτουμε τα έξοδα των ομάδων».

Για το αν η Euroleague βρίσκεται σε πόλεμο με την FIBA, σχολίασε: «Δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν. Υπάρχουν πολλές φήμες κι ακούγονται πολλά. Εμείς δουλεύουμε στο να βελτιώσουμε το προϊόν μας. Η FIBA θέλει να είναι πιο δραστήρια στις διοργανώσεις των ομάδων. Είναι καλό. Όποιος δουλεύει για το μπάσκετ είναι καλό. Θέλουμε να συνεργαστούμε και να τους βοηθήσουμε».

Για το θέμα επέκταση της Euroleague και σε άλλες χώρες, εξἠγησε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη σημαίνει επέκταση. Μόλις μία χώρα είναι πιθανό να χάσουμε παρά το γεγονός ότι θα είναι λιγότερες ομάδες. Μόνο την Πολωνία. Εμείς θέλουμε επέκταση στο κοινό. Να προσελκύσουμε περισσότερους φιλάθλους στο μπάσκετ κι αυτό θα γίνει αν βελτιώσουμε το προϊόν μας. Αν κάθε εβδομάδα παίζουν οι κορυφαίες ομάδες μεταξύ τους θα είναι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που παρουσιάζουμε μέχρι τώρα! Από το Λονδίνο θα έχουμε συνεργάτες που δεν είχαμε μέχρι τώρα, επομένως η οπτική μας είναι διαφορετική».

Για το μεγάλο πρόγραμμα αγώνων και κατά πόσο αυτό θα δυσκολέψει τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, δήλωσε: «Πιστεύω θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τη FIBA και θα συζητήσουμε αυτό όπως κι άλλα θέματα. Θα βρούμε λύση. Οι Εθνικές ομάδες είναι σημαντικό κομμάτι. Έχουμε την ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο. Αλλά δεν μπορούμε ν’ απογοητεύσουμε τους φιλάθλους. Υποστηρίζουμε τις Εθνικές αλλά πολλοί καλοί παίκτες δεν θα είναι εκεί. Πρέπει να τα συζητήσουμε και να κρατήσουμε κοινές θέσεις για το καλύτερο. Αλλά σε αυτό το πρόγραμμα που έχουμε είναι δεδομένο πως θα συμβαδίσει με τις Εθνικές».

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÊÁÌÐÁÍÉÁÓ ÔÇÓ ÅÕÑÙËÉÃÊÁÓ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ÂÉÁÓ ÓÔÁ ÃÇÐÅÄÁ

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Χάκετ, υποστήριξε: «Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ. Πιστεύουμε σε αυτό που θα κάνουμε. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει χτίσει η Euroleague. Εμείς οι παίκτες πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι καθαρό και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μας βλέπουν και μπορούμε να είμαστε παράδειγμα».

Ο άσος του Παναθηναϊκού, Μαρκίζ Χέινς, τόνισε: «Βλέπεις παντού το πάθος. Σε κάθε ματς. Αυτή είναι η λέξη κλειδί. Είναι υπέροχο να παίρνουμε μέρος στην καμπάνια κατά της βίας. Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι κάτι που όλοι πρέπει να έχουν και ξεκινάει από εμάς. Πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι καθαρό και να είναι διασκεδαστικό. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που μας κρατάει όλους ενωμένους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here