Βαρουφάκης : Στο Ευρωπαικό δικαστήριο κατά του Grexit

ΦΩΤΟ: ΔΗΜ. ΜΕΣΣΙΝΗΣ

Το ενδεχόμενο  προσφυγής της χώρας  στο Ευρωπαικό Δικαστήριο εξετάζει  η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε o υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης στη  Telegraph .»Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των ένδικων δικαιωμάτων της», ανέφερε  ο υπουργός Οικονομικών.
«Η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των νομικών δικαιωμάτων της», είπε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης. «Λαμβάνουμε νομικές συμβουλές και ασφαλώς θα σκεφτούμε την περίπτωση δικαστικών μέτρων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Οι Συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν έξοδο από το ευρώ, την οποία αρνούμαστε να διανοηθούμε. Η θέση μας στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη», είπε στην Telegraph.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών απειλεί να ζητήσει δικαστική διαταγή κατά των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να εμποδίσει το Grexit και να σταματήσει την ασφυξία του τραπεζικού συστήματος.

Mια τέτοια κίνηση,  σύμφωνα με την Telegraph,  θα περιπλέξει το πρόβλημα και την κρίση, αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα, Έλληνες αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι εξετάζουν σοβαρά να μηνύσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το πάγωμα της έκτακτης ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες στα 89 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών η Ελλάδα διαθέτει αρκετή ρευστότητα για να συνεχίσει μέχρι το δημοψήφισμα, αλλά οι κεφαλαιακοί έλεγχοι δυσκολεύουν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here