Βαρουφάκης: Με το κόμμα του Λαφαζάνη είμαστε πολύ μακριά

ΦΩΤΟ: INTIME ( Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα ενταχθεί στο κόμμα του Λαφαζάνη, εξήγησε γι άλλη μια φορά ο Γιάννης Βαρουφάκης. Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα  Die Welt o πρώην υπουργός Οικονομικών  είπε: «Έχουμε πολλές ομοιότητες και συμπάθειες. Μου αρέσουν. Αλλά θεωρώ ότι από πολιτικής πλευράς είμαστε πάρα πολύ μακριά. Δεν θα ήταν λογικός συνδυασμός.»

Η βασική του διαφορά με τους αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

«Γι αυτούς, δήλωσε, η επιστροφή στην δραχμή είναι θέμα ιδεολογίας και το κατανοώ. Εγώ προτιμώ να μείνουμε στο ευρώ αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα. Επίσης δεν είναι σίγουρο ότι πάση θυσία πρέπει να επιστρέψουμε στην δραχμή. Τα νομίσματα δεν είναι αυτοσκοπός».

Στην ερώτηση ποιες είναι οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ότι σε προσωπικό επίπεδο, «έχω ακόμα πολύ καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και με πολλούς ακόμα μέσα στο κόμμα».

Τέλος, ο πρώην υπουργός οικονομικών σχολίασε και το τρίτο πακέτο στήριξης:

Όταν παίρνουμε ένα καινούριο δάνειο, αναρωτιέμαι αν μπορούμε να το πληρώσουμε. Δεν πιστεύω ότι αυτό το πακέτο στήριξης μπορεί να λειτουργήσει. Και νομίζω ότι αυτό το πιστεύουν και ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και η Κριστίν Λαγκάρντ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here