Βαρουφάκης: Με ένα νεύμα του πρωθυπουργού παραδίδω την έδρα μου

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)
Έτοιμος να παραδώσει την έδρα του στη Βουλή, εάν του το ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ακόμα και «με ένα νεύμα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος καταψήφισε το νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς.

«Ο τρόπος με τον οποίο η αριστερά συνδυάζει τη στήριξη στην κυβέρνηση με την ψήφο κατά συνείδηση, είναι να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ο βουλευτής στη θέση μου, να προσφέρει στον πρωθυπουργό την ευκαιρία με ένα δικό του νεύμα να μου ζητήσει να παραδώσω την έδρα έτσι ώστε να μην υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης» τόνισε, παίρνοντας το λόγο προς το τέλος της συζήτησης.

Αιτιολογώντας την απόφασή του να ψηφίσει «όχι», ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «αδυναμία να ψηφίσω μια συμφωνία η οποία δεν αντέχει την έκθεση στο φως».

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε τον τελευταίο καιρό, μιλώντας για «ακραίες εκφράσεις». Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε εκφράσεις όπως ότι υπήρχε δόλος στον τρόπο με τον οποίο υπέγραψε την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αλλά και για τις «εξωφρενικές κατηγορίες περί εσχάτης προδοσίας επειδή προσπαθούσα να κάνω τη δουλειά μου ως υπουργός Οικονομικών και για την προσπάθεια ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας επί υπηρεσιών του υπουργείου».

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την εκτίμηση «ότι αυτά δεν ήταν προσωπικές επιθέσεις και γι’ αυτό δεν είχα πάρει το λόγο μέχρι τώρα στη βάση ότι η κυβέρνησή μας δημιούργησε πολύ μεγάλες εσωτερικές συγκρούσεις, σε πολλούς συναδέλφους της αντιπολίτευσης που είχαν κρατήσει κάποια ψήγματα από το παρελθόν της περήφανης παράταξής τους είτε ήταν της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ».

«Οι προσωπικές αυτές επιθέσεις αφορούν την προσπάθεια να πληγεί η μεγάλη επιτυχία αυτής της κυβέρνησης για πέντε μήνες να δώσει την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο στον Έλληνα πολίτη» είπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here