Αρχική Pressroom Πολιτική Μπαλαούρας κατά ΝΔ για το «Μακεδονία»: Δεν έχουν τι να πουν

Μπαλαούρας κατά ΝΔ για το «Μακεδονία»: Δεν έχουν τι να πουν

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Θέμα ψάχνουν να δημιουργήσουν ανά πάσα στιγμή  στη κυβέρνηση διάφοροι γιαλαντζί υπερπατριώτες πάσης κοπής, που εκμεταλλεύονται κάθε λέξη για να αλλοιώσουν δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.  

Τελευταία απόπειρα οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα  για το θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας. 

Μιλώντας στα Παραπολιτικά και αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι δεν θα είχε αντίρρηση σε μία ονομασία όπως το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Σλαβομακεδονία».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν το «Μακεδονία» σκέτο θα το απέρριπτε πλήρως, εκείνος απάντησε: «Εγώ προσωπικά όχι γιατί θεωρώ ότι τα δεδομένα είναι σαφή, πρέπει και από την άλλη βέβαια πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν ίσα- ίσα τα οξύνουν αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγματα δηλαδή ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μέγα Αλέξανδρου».

H αντίδραση της ΝΔ

Με αφορμή της δηλώσεις αυτές η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης. Mε ανακοίνωσή της, καλεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση.

«Έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει ότι η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα.

«Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες» προσθέτει η Συγγρού.

Νέα δήλωση-απάντηση Μπαλαούρα

Ο κ. Μπαλαούρας, επανέρχεται με νέες συμπληρωματικές δηλώσεις μέσω του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στις οποίες μιλά για απομόνωση φράσεων και αποκαλεί τη ΝΔ σύγχρονη και τραγική Ηρωδιάδα».

«Η ΝΔ, μια σύγχρονη και συνάμα τραγική Ηρωδιάδα, σε συγχορδία με τα μιντιακά της φερέφωνα, μη έχοντας κάτι να πει και να προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει με αφορμή συνέντευξη μου στο ρ/σ «Παραπολιτικά». Απομονώνοντας και κόβοντας φράσεις, νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος για να κτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.

Ακολουθούν τα  απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής μου:

  1. «Πρέπει να υπάρξει λύση. Λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν λόγω πιέσεων από κοινωνικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Και το έχουμε και αυτό κληρονομήσει…»
  1. «Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για όνομα Βόρεια Μακεδονία όπως και για το Σλαβομακεδονία. Δηλαδή ένας γεωγραφικός ή εθνικός.. .. προσδιορισμός.
  1. Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: «Εγώ προσωπικά όχι.. Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν. Αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα… ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μεγαλέξανδρου.. Έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του Κων/νου Μητσοτάκη υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει. Θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή..»

Είναι προτιμότερο για τη ΝΔ να προσπαθήσει να ψελλίσει, έστω και   γλίσχρες απαντήσεις για την αυριανή συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στις οποίες διέπρεψε ως κυβέρνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here