Μπάιντεν: Η οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας επιβάλλει παραγραφή χρέους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι σημαντική, όπως έγινε προ 70 ετών, όταν ο Τρούμαν διατύπωσε το δόγμα του» ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Concordia, που συνέρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και δη στην Αθήνα. Τόνισε μάλιστα με έμφαση πως η οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας επιβάλλει παραγραφή του χρέους.

Ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξήρε τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή, ενώ εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την παρουσία του στη χώρα μας.

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «η ισχυρή Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με ισχυρή Ευρώπη», τονίζοντας επίσης ότι η ισχυρή Ευρώπη είναι αναγκαία για την Αμερική, όπως είχε οραματιστεί και υλοποιήσει ο Τρούμαν το 1947 με το δόγμα του.

«Αυτό που είπε το 1947 ο Τρούμαν ισχύει και σήμερα» δήλωσε ο κ. Μπάιντεν τονίζοντας ότι «οι ελεύθεροι πολίτες του κόσμου περιμένουν από μας να στηρίξουμε την ειρήνη στον κόσμο».

«Ο Τρούμαν» προσέθεσε ο κ. Μπάιντεν «είπε ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα, γιατί αυτό βοηθάει τη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Και αυτό ισχύει και σήμερα». Στην αποστροφή του αυτή εξήρε τη συνεργασία των δύο χωρών στον κόλπο της Σούδας.

Επιπλέον, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Ομπάμα εργάστηκαν σκληρά για να πείσουν την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομική κρίση και υπογράμμισε ότι είναι υπέρ της οικονομικής ανόρθωσης της Ελλάδας και αυτό επιβάλλει παραγραφή του χρέους.

Επιπλέον, ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε και στην τρομοκρατία που ταλανίζει τον κόσμο και ειδικότερα την Ευρώπη και ευχαρίστησε τους Έλληνες που δέχτηκαν «στη χώρα τους πλήθος προφύγων».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι «η ιστορία έχει αποδείξει ότι η προάσπιση των συμφερόντων της Ευρώπης βοηθάει τα συμφέροντα της Αμερικής».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here