Τσίπρας-Μέρκελ: Συμφωνία να κλείσει μέσα στον Φεβρουάριο η αξιολόγηση-Τι είπαν για τις προκλήσεις της Τουρκίας, προσφυγικό, Κυπριακό

ΦΩΤΟ: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ-ANDREA BONETTI

Τη λήψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών ώστε να κλείσει μέσα στον Φεβρουάριο η εκκρεμής δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, συμφώνησαν στη Μάλτα, σε ιδιαίτερη συνάντηση που είχαν, ο Ελληνας πρωθυπουργός Ακλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Αγκυρα και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, το προσφυγικό και τις εξελίξεις στο Κυπριακό, με τον έλληνα πρωθυπουργό να  υπογραμμίζει στην καγκελάριο, ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειές της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Η καγκελάριος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της με την τουρκική ηγεσία, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό, που συζητήθηκαν στο πλαίσιο των ευρύτερων ευρωτουρκικών σχέσεων.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και στη σημασία της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here