Τραμπ: Τσακώθηκε κι έκλεισε το τηλέφωνο στον Αυστραλό πρωθυπουργό!

Εξαλλος και οργισμένος ο Ντ. Τραμπ, απέρριψε και δημοσίως ως ¨ηλίθια» τη συμφωνία με την Αυστραλία για επαναγκατάσταση προσφύγων στις ΗΠΑ κι έκλεισε μάλιστα τη τηλέφωνο στον Αυστραλό πρωθυπουργό, Μάλκομ Τέρνμπουλ, σ΄ένα τηλεφώνημα που χαρακτηρίζεται από την Washington Post  μακράν το χειρότερο μέχρι σήμερα του νέου προέδρου των ΗΠΑ με ξένο ηγέτη.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση περιορίζεται στη… διπλωματική διατύπωση πως το τηλεφώνημα ήταν «ειλικρινές».

Η συμφωνία που είχε υπογραφεί με την κυβέρνηση Ομπάμα προέβλεπε μετεγκατάσταση 1.250 αιτούντων άσυλο από την Αυστραλία στις ΗΠΑ. Η στάση που κρατά η Καμπέρα απέναντι στο προσφυγικό, υπενθυμίζεται, είναι από τις σχετικά σκληρές.

Μετά το αμερικανικό διάταγμα για μπλόκο, η αυστραλιανή κυβέρνηση είχε αμφιβολίες για το μέλλον της συμφωνίας. Όπως φάνηκε μετά το τηλεφώνημα, οι αμφιβολίες αυτές θα παραμείνουν.

Απόδειξη για αυτό είναι τι έγραψε ο Τραμπ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μετά το τηλεφώνημα με τον Τέρνμπουλ: «Το πιστεύετε; Η κυβέρνηση Ομπάμα συμφώνησε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα εξετάσω αυτήν την ηλίθια συμφωνία!».


Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ΙΟυάσινγκτον Ποστ, ο Τραμπ μιλώντας στον Τέρνμπουλ χαρακτήρισε τη συμφωνία για τους αιτούντες άσυλο ως «τη χειρότερη συμφωνία που έχει υπάρξει ποτέ» και κατηγόρησε την Αυστραλία πως στοχεύει με την συμφωνία να «εξάγει τους επόμενους βομβιστές της Βοστώνης».

Κληθείς να σχολιάσει, ο Τέρνμπουλ απέφυγε να αναφερθεί στο πώς χαρακτήρισε ο Τραμπ τη συμφωνία ενώ είπε πως δεν στέκει ότι «του έκλεισε το τηλέφωνο».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here