Βουλγαρία: Πολίτες κυνηγούν και δένουν μετανάστες στο δάσος – Ανατριχιαστικό βίντεο

Απίστευτο. Βούλγαροι πολίτες  επιδίδονται σε κυνήγι μεταναστών και γίνονται αυτόκλητοι τιμωροί, στην περιοχή των συνόρων της  χώρας που μοιράζεται μια μεθόριο έκτασης 269 χιλιομέτρων με την Τουρκία.

Τα πλάνα, στο ερασιτεχνικό βίντεο  δείχνουν τρεις μετανάστες, με τρομαγμένο βλέμμα, ξαπλωμένους με την κοιλιά στο έδαφος, τα χέρια δεμένα στην πλάτη, σε ένα δάσος στη βουλγαρο-τουρκική μεθόριο.

«Πρόκειται για τις πιο άγριες εικόνες συλλήψεων μεταναστών από πολίτες που έχουν μεταδοθεί στη Βουλγαρία. Αν τέτοιες πρωτοβουλίες αφεθούν χωρίς να υπάρξει αντίδραση, θα πολλαπλασιαστούν», προειδοποίησε ο Κρασιμίρ Κάνεφ, πρόεδρος της ΜΚΟ Επιτροπή του Ελσίνκι.

Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βουλγαρία ζητούν να γίνει έρευνα μετά από τη δημοσιοποίηση σοκαριστικού βίντεο ενώ ο  πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ προειδοποίησε τους πολίτες να μην «κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων τους»
Ερωτηθείς από το κανάλι bTV, ο επικεφαλής της συνοριακής αστυνομίας, Αντόνιο Ανγκέλοφ, δήλωσε πως αυτή η ενέργεια από ιδιώτες είναι «το λιγότερο παράνομη».

Μερικές ημέρες νωρίτερα ο βούλγαρος πρόεδρος είχε συγχαρεί μια ομάδα ιδιωτικών πολιτοφυλάκων που είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία για την παρουσία περίπου είκοσι μεταναστών στα βουλγαρο-τουρικά σύνορα, χωρίς ωστόσο να τους ενοχλήσουν. Αυτοί οι ακτιβιστές θεάθηκαν να λαμβάνουν τιμητικές διακρίσεις από τον Ανγκέλοφ.

Η Βουλγαρία, που φοβάται ότι θα γίνει κύριος άξονας διέλευσης των μεταναστών μετά την ενίσχυση των ελέγχων στην Ελλάδα, αύξησε τις περιπολίες στα σύνορά της και αποφάσισε να επεκτείνει τον φράκτη των 95 χλμ. που ανήγειρε στη μεθόριο με την Τουρκία.

Ο Μπορίσοφ κάλεσε τους κατοίκους να επαγρυπνούν για την ενδεχόμενη παρουσία παράτυπων διερχομένων, προειδοποιώντας τους ωστόσο να μην το παρακάνουν. «Το κράτος είναι για όλους εμάς, όποιος θέλει να βοηθήσει είναι καλοδεχούμενος», είπε. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το 60% των Βούλγαρων θεωρούν πως οι μετανάστες συνιστούν «απειλή για την εθνική ασφάλεια».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here