Αύξηση της θνησιμότητας γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Cancer Research, η  θνησιμότητα από καρκίνο των πνευμόνων μεταξύ των γυναικών αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατά 43% μεταξύ 2015-2030 διεθνώς.

Αντίθετα, η θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 9% την ίδια περίοδο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Χοσέ Μαρτίνεζ-Σάντσεζ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας, Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Καταλονίας στη Βαρκελώνη, ανέλυσαν στοιχεία για 52 χώρες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η γυναικεία θνησιμότητα από καρκίνο του πνεύμονα προβλέπεται ότι θα αυξηθεί διεθνώς από 11,2 (θάνατοι ανά 100.000 ανθρωπο-έτη) το 2015 σε 16 το 2030, με τη μεγαλύτερη αύξηση να αναμένεται στην Ευρώπη.

Οι χώρες υψηλού εισοδήματος εκτιμάται ότι το 2030 θα έχουν την μεγαλύτερη θνησιμότητα τόσο όσον αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα, όσο και του μαστού, σε σχέση με τις χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος.

«Ενώ έχουμε κάνει μεγάλες προόδους για τη μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο του μαστού παγκοσμίως, η θνησιμότητα από καρκίνο του πνεύμονα μεταξύ των γυναικών εμφανίζει ανοδική τάση, παγκοσμίως. Αν δεν εφαρμόσουμε μέτρα για τον περιορισμό του καπνίσματος, η θνησιμότητα αυτή θα συνεχίσει να αυξάνεται σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο Δρ Μαρτίνεζ-Σάντσεζ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here